ои

Методи лікування раку молочної залози (РМЗ) залежать від стадії раку. Тобто, якщо РМЗ нульової та першої стадії можливо вилікувати майже повністю, то при четвертій стадії у більшості випадків застосовують посилений курс лікування для того, аби продовжити життєдіяльність організму та знизити біль від метастазів, які жінка може відчувати по всьому тілу.

Лікування 1-ої стадії РМЗ

Цю стадію раку можливо вилікувати різними методами. 98% жінок, які пройшли поний курс лікування, одужували повністю. Виявити цю стадію можна лише в клініці, тому що вузликові злоякісні утворення на цьому рівні дуже маленькі, тому їх неможливо виявити під час самоогляду.

Можливі методи лікування:

  • Хірургічне втручання (можна використовувати люмпектомію, при цьому видаляють патологічні клітини та невелику частину тканини);
  • Променева терапія (застосовується при люмпектомії для того, аби забезпечити неможливість рецидиву, радіація вбиває патологічні утворення);
  • Хіміотерапія (лікування препаратами , які атакують злоякісні новоутворення. Найчастіше хіміотерапію застосовують для жінок з великими пухлинами в молочній залозі);
  • Гормональна терапія (використовується після хірургічного втручання, якщо в діагнозі вказано, що новоутворення виникло внаслідок гормонального збою).

При другій і третій стадії застосовуються ці ж методи, проте частіше і зі збільшеною дозою. Під час четвертої стадії терапія націлена продовжити життя та зменшити метастази і знизити біль від них.

Ви можете убезпечити себе від онкології молочної залози, якщо щомісяця робитимете самоогляд. Тут ви можете знайти принципи, як це зробити правильно. Раз на рік обов’язково проходити обстеження у мамолога та робити УЗД (за показанням — мамографію). Не ігноруйте ці прості правила!

Добавить комментарий