вцйцв

Американські вчені розробили спеціальний дихальний тест, завдяки якому можна діагностувати рак молочної залози протягом 10 хвилин.

Випробування апарату, за допомогою якого проводиться тест, показали, що його інформативність, щонайменше, не поступається мамографії.

Апарат простий і зручний в застосуванні, а саме тестування займає не більше 10 хвилин. При цьому не знадобиться роздягатися, що бентежить багатьох жінок, а лише дихати в трубочку протягом 2 хвилин.

Останнім часом стали з’являтися новини, що при мамографії бувають випадки помилкового діагнозу, коли жінок відправляють на операцію, під час якої з’ясовується, що кіста не має відношення до онкології і раку молочної залози зокрема.

Новий апарат американських виробників, званий BreathLink, вже надійшов у продаж не тільки в США, але і Європі.

Принцип його роботи наступний: програма проводить аналіз рівнів хімічних речовин в повітрі, який видихає жінка, і за отриманими показниками визначає, чи відповідає ця хімічна модель ознаками раку молочної залози. Правда, навіть при позитивному результаті, лікарі поки намагаються підстрахуватися, відправляючи пацієнтку на мамографію, щоб підтвердити діагноз.

Добавить комментарий