1-1f761

Затяті курці мають неабияку нагоду відмовитись саме зараз від згубної звички, адже світова спільнота відзначає сьогодні, 17 листопада,  День відмови від куріння.

Започаткований він 1977 року Американською асоціацією боротьби із раком. Саме наприкінці 70-х років ХХ-го століття було з’ясовано, що існує зв’язок між тютюнокурінням та онкологічними захворюваннями легеневої системи.

За даними ВООЗ, глобальна тютюнова епідемія щорічно призводить до смерті близько 6 мільйонів чоловік, більше 600 000 з яких, не будучи курцями, помирають через дії вторинного тютюнового диму. За відсутності дій до 2030 року епідемія буде щорічно призводити до смерті більше 8 мільйонів чоловік.

уцапцупЛегені курця і людини, яка не палить.

Україна посідає 17 місце у світі за кількістю курців. Понад 9 мільйонів українців вважаються залежними від тютюну та продуктів його розпаду.

Про це Високому Валу повідомляє прес-служба Управління охорони здоров’я Чернігівської ОДА.

Не зважаючи на те, що за останній час ціни на тютюнові вироби «підскочили» майже у шість разів, в нашій державі курить кожна десята жінка, більша половина чоловіків, половина старшокласників

Добавить комментарий