курук

Голлівудська суперзірка Анджеліна Джолі готується до серйозної операції, аби в майбутньому виключити можливість виникнення у неї онкологічних захворювань.

За інформацією західних таблоідів, актриса виявилася носієм дефектного гена BRCA1, який різко підвищує ризик раку молочної залози і рака яєчників. До речі, матір зірки померла від раку в 56 років після майже десятирічної боротьби з цією недугою.

Як відомо, недавно Джолі публічно розкрила подробиці своєї боротьби з онкологією. Вона зізналася, що перенесла мастектомію і що на цей крок її штовхнула загроза розвитку раку грудей, до якого вона виявилася схильна. Рішення про проведення операції далося актрисі нелегко, але вона була рада тому, що зробила. Після хірургічного втручання ризик розвитку раку впав з 87 до 5 відсотків.

цукп

Тепер же актриса готується завершити справу і видалити яєчники. Жінка має трьох рідних дітей і надалі народжувати не планує.

Вчинок Джолі надихнув жінок, і чимало з них теж пішли на профілактичне видалення молочних залоз після підтвердження схильності до цієї форми онкології тестами.

Як писав «Знай.ua», приклад Анджеліни Джолі, яка стала викладачем, заразив супермодель Тайру Бенкс. Знаменита 41-річна телеведуча читатиме лекції в Стенфордському університеті.

Джерело

Добавить комментарий