Дерматоонколог Інституту дерматокосметології доктора Богомолець Світлана Дячук розповіла Благодійному фонду «КВІТНА», як потрібно вибирати засоби для догляду за шкірою.

Про чудо-креми кожен день ми бачимо рекламу всюди — по телебаченню, в газетах, нам пропонують на вулиці велику кількість кремів, препаратів, сироваток з різними ефектами. Будьте з ними дуже обережні!

«У кращому разі, ви можете просто втратити гроші, в гіршому — отримати дуже серйозні наслідки для своєї шкіри, а іноді навіть на все життя», — говорить доктор Світлана Дячук.

Якщо препарат не був протестований, продається без ліцензії, він може бути дуже небезпечний для вас. Тому купуйте препарати тільки в ліцензованих пунктах продажу косметики. Обов’язково консультуйтеся з дерматологом, обговоріть склад препарату, кількість нанесення, поєднання з іншими засобами, тому що навіть хороші препарати в деяких поєднаннях погано вплинуть на вашу шкіру.

«Якщо вам подарували крем, або ви купили якийсь новий чудодійний засіб, будь ласка, хоча б протестуйте його. Невелику кількість крему нанесіть на руку і залиште на хвилин 20-30. Можливо, таким чином ви вбережете себе від серйозної реакції на шкірі вашого обличчя. Якщо шкіра на руці почервоніла, на ній є неприємні відчуття (свербіж, поколювання), не використовуйте цей крем, навіть якщо ви заплатили досить велику суму, або це подарунок від близької людини», — ділиться Світлана Дячук.

«Мене щодня питають, які потрібні препарати, які вітаміни, або чим потрібно помазати шкіру, щоб вона була здоровою і молодою. Всім можу сказати одне — хороший сон, харчування, режим дня — це єдине правильне рішення для вашої шкіри».

Добавить комментарий