кунр

Рак молочної залози – онкологічне захворювання, яке довгий час, прогресуючи, може себе не проявляти. Напротивагу цьому, жінки часто виявляють цю хворобу вже в занедбаному стані, коли медицина не спроможна вилікувати рак.

Таке трапляється, якщо протягом життя жінка не проводить самообстеженння , не робить УЗД та мамографію. Доглядати за здоров`ям молочної залози необхідно, бо виявивши рак на першій стадії, онкологію можна вилікувати повністю.

Рак молочної залози лідирує, ця хвороба займає одне з перших місць у швидкості розвитку та частоті смертності від онкології серед жінок.

Кожен організм індивідуальний, тому за умови виявлення раку на перших стадіях деякі жінки можуть вилікуватись практично повністю, у інших же рак так швидко розвивається, що лікування починають вже на другій чи третій стадіях. Серед медиків існує діві основних теорії про причини впливу на злоякісне новоутворення.

По-перше, у кожної жінки індивідуальна гормональна чутливість. Проявляється така чутливість новоутворення наявністю рецепторів стандартних гормонів, таких як прогестерон і естроген, безпосередньо в самій пухлині.

По – друге, існує наявність «агресивних» маркерів типу Her2neu, які говорять про можливий швидкий розвиток пухлини та ураженнями пухлини агресивними факторами.

Незважаючи на два ці фактори, які часто можуть поєднуватись, можливість вилікувати рак залежить від його стадії, тому що на первинних стадіях, рак розвивається відносно повільно, приміром, при четвертій стадії, хвороба розвивається вкрай швидко, тому терапія вже зосереджена на тому, щоб зменшити біль і дискомфорт.

На жаль, дифузні форми злоякісних новоутворень (це мастітоподний, рожістоподобний, панцерний рак молочної залози) з безпосереднього моменту їх первинного виявлення відразу ж відносять до третьої стадії захворювання. І значить, ці форми патології найбільш схильні до агресивного росту і прогресу.

Треба сказати, що остання (четверта) стадія захворювання, так само як і згадані вище дифузні його форми, на сьогоднішній день володіють негативними прогнозами на майбутнє, а також відносно скромними шансами на п’ятирічну виживаність.

БФ Квітна нагадує, рак молочної залози – не вирок, цю онкологію можна повністю вилікувати на перших стадіях. Ця хвороба не прихована, тому її легко виявити. Прості правила: самообстеження, УЗД та консультації в мамолога та гінеколога врятують ваше життя.

Слідкуйте за нашими новинами, щоб не пропустити важливе. Любіть себе, доглядайте за своїм здоров`ям та пройдіть смообстеження просто зараз, всі деталі тут.

Добавить комментарий