Головний онколог Києва Дмитро Осинський розповів Благодійному фонду «КВІТНА» про хіміотерапію — один зі спеціальних методів лікування раку молочної залози.

«Одним зі спеціальних методів лікування онкології, крім хірургії та променевої терапії, є хіміотерапія. Вона складається з хіміотерапевтичних препаратів, імунотерапії та таргетной терапії», — розповідає доктор Осинський. — Залежно від того, яке захворювання виявили в онкологічного пацієнта, призначається або монотерапія, або поліхіміотерапія. Тобто, один препарат, або декілька. Або комбінація декількох напрямків терапії: хіміотерапія + таргетная терапія, хіміотерапія + імутерапія».

«Також у свою чергу хіміотерапевтичні препарати діляться на першу, другу, третю та четверту лінії хіміотерапії. І в залежності від того, на якій стадії розвитку пухлини знаходиться пацієнт, ми починаємо спочатку першу лінію хіміотерапії. У разі, якщо вона буде неефективною, переходимо до другої лінії та третьої».

Благодійний фонд «КВІТНА» нагадує, що рак грудей можна вилікувати повністю, якщо виявити його на ранній стадії. За посиланням дивіться, як проводити самоогляд, де і як обстежитися у лікаря, та які питання потрібно поставити мамологу.

Добавить комментарий