Пластичний хірург Сергій Дербак розповів Благодійному фонду «КВІТНА», чи варто їхати за кордон для пластичної операції або проводити її в Україні.

«Часто ваші подруги, знайомі, друзі розповідають, що вони зробили якусь пластичну операцію за кордоном. На мою думку, є сенс їхати за кордон, коли є проблема реконструктивної пластичної хірургії, яку не можна вирішити в технічному плані в Україні, — розповідає доктор Дербак. — Що таке реконструктивна пластична хірургія? Це хірургія, спрямована на відтворення якихось травм (придбаних під час життя, або вроджених). Часто такі операції потребують етапності і дуже великих фінансових і технічних витратах. Наші центри пластичної хірургії не завжди мають подібну технічну базу. Пластичні хірурги в Україні чудові і можуть виконувати різної складності операції. Але технічна база часто не дозволяє, і ми змушені навіть відправляти за кордон таких пацієнтів».

«Що стосується естетичної пластичної хірургії, такі операції як збільшення молочної залози, ринопластика, збільшення губ, пластика повік тощо, — я не бачу сенсу їздити за кордон, як у фінансовому плані, так і в технічному. Оскільки результати наших пластичних хірургів абсолютно можна порівняти зі світовими, а кількість ускладнень — вписується в загальносвітову статистику ускладнень у всіх країнах.

Всі відомі українські пластичні хірурги щоквартально відвідують міжнародні конгреси, конференції, курси з пластичної хірургії. Рівень пластичних хірургів може порівнюватись і конкурувати з рівнем зарубіжних пластичних хірургів », — розповідає Сергій Дербак.

І на завершення Сергій Дербак дав пораду всім, хто шукає кращого для себе фахівця з пластичної хірургії: «На вашій первинній консультації не посоромтеся запитати у пластичного хірурга, коли він востаннє був на міжнародній конференції».

Добавить комментарий