Коли мова йде про дієту і профілактику раку молочної залози, багато вчених і медиків вважають, що в першу чергу говорити варто про йод. У той час, як йод в основному пов’язують зі щитовидною залозою, жінки зберігають більше йоду в грудях, ніж в щитовидній залозі. Цей фактор надає йоду важливу роль у збереженні здоров’я молочної залози у жінок.

Йод є природним способом захисту дітей, оскільки він має вирішальне значення в розвитку мозку у дітей раннього віку. Наявність йоду в грудях гарантує, що немовля отримає здорову кількість йоду. Але дефіцит йоду негативно позначається не тільки на дітях, жінки з нестачею йоду також більш схильні до розвитку раку молочної залози.

Коли тіло відчуває низький рівень йоду, яєчники починають виробляти більше естрогену. Високий рівень естрогену призводить до підвищеного ризику репродуктивних видів раку, включаючи рак молочної залози. Низький рівень йоду також підвищує чутливість естрогенів в грудях, що робить молочну залозу більш сприйнятливою до онкології.

Доктор Бернард Ескін, фахівець в області йоду, виявив, що дефіцит йоду в тканині молочної залози веде до передракових змін, а йод може повернути назад ці зміни. Лабораторні дослідження показали, що йод призводить до клітинної смерті раку і пригнічення росту пухлини, не ушкоджуючи здорові клітини.

В Японії рівень захворювання менше на 66%, ніж в Америці, і різниця у вживанні йоду. У США рекомендована доза йоду становить 150 мікрограмів на день (290 — при вагітності або годуванні груддю). В Японії жінки отримують майже в 25 разів більше, в середньому це 3 і 13 міліграми йоду на день.

Різниця також пояснюється правилами західної дієти. З 1920-х років більшість американців отримували йод із солі, завдяки урядовим розпорядженням про додавання йоду в сіль. Але в останні десятиліття жінки намагаються вживати якомога менше солі, або не вживати взагалі. Це веде до того, що організм відчуває дефіцит солі. З 1970-х років темпи розвитку дефіциту йоду виросли в 4 рази.

Екологічні токсини також ведуть до дефіциту йоду. Група хімічних речовин, відомих як галогеніди зв’язуються з рецепторами в клітинах, призначених для йоду, по суті, закриваючи їх від клітин організму і не дозволяючи нашому організму засвоювати і використовувати його.

Якщо у вас є дефіцит йоду, ви можете підвищити його рівень для запобігання і лікування проблем зі здоров’ям. У той час як наш організм не може природно виробляти йод, є деякі природні джерела, якими ми можемо харчуватися, щоб отримати його. До них відносяться: морепродукти (лосось, омари, тунець, креветки), журавлина, неочищена картопля, морські боби і яйця. Але найкращим джерелом йоду є морська капуста. Морські водорості мають 10 разів більше йоду, ніж будь-який інший продукт, і японське дослідження показало, що йод є більш ефективним, ніж деякі хіміопрепарати, коли мова йде про рак молочної залози.

Захистіть себе від непотрібних ризиків, а також перемагайте онкологію, харчуючись правильно і захищаючи свій організм зсередини. Будьте здорові!

Джерело

Добавить комментарий