фото2

БФ «Квітна» починає публікацію низки матеріалів, підготовлених спільно з Меірою Авраамі, натуропатом ND, клінічним фітотерапевтом, фахівцем з ортомолекулярнаго харчування, членом Асоціації натуропатів Ізраїлю. У циклі матеріалів передбачено загальний огляд проблематики онкозахворюваності, методів лікування і запобігання недуги, а також про роль  здорового і правильного харчування у запобіганні раку.

Що таке інтегративна медицина та чим її методи лікування відрізняються від класичної та альтернативної медицини? У чому їх перевага і на що важливо звертати увагу, щоб запобігти росту ракових клітин в організмі?

З цими та багатьма іншими питаннями віч-на-віч зустрічається людина, коли перед нею постає виклик боротьби з онкологією. Вона занурюється у незнайомий раніше світ медицини і повинна здійснити правильний вибір задля одужання та реабілітації. Перед нею постає складне завдання: розібратись у методах лікування, підходах та обрати єдино вірний шлях, котрий приведе її до зцілення.

Практично кожна людина на цьому шляху потрапляє передовсім до добре знаних фахівців доказової медицини (Evidence-Based Medicine), яка базується на наукових дослідженнях та клінічній практиці. У цій царині працюють ліцензовані фахівці з відповідною медичною освітою та стажем роботи.

Добре знана також Альтернативна медицина (Alternative Medicine), котра не покладається на клінічні дослідження і є свого роду заміною доказовій медицині. Її методика заснована на підходах, якими користувались наші предки сотні років тому. Також у цьому контексті функціонує гомеопатія, яка не має під собою жодного наукового підґрунтя. Жоден із альтернативних підходів не здатні вилікувати рак!

Також існує Інтегративна або комплементарна медицина (Integrative or Complementary Medicine). На відміну від альтернативної медицини інтегративна застосовується у лікуванні спільно із доказовою, а усі методи узгоджуються із лікуючим лікарем. Фахівці інтегративної медицини, власне  як і доказової, мають відповідні ліцензію та освіту, клінічний стаж.

Сьогодні інтегративна медицина активно досліджується і розвивається в Америці, Європі. Найавторитетнішими організаціями в цій галузі є Національний Інститут Раку (США) AICR, Національний Центр комплементарної та альтернативної медицини (США) OCCAM — Office of Cancer Complementary and Alternative Medicine, National Center for Complementary and Integrative Health — NCCIH, Центр MDAnderson MD Anderson Cancer Center, Інститут комплементарної медицини (Великобританія).

Відтак, фахівці інтегративної медицини разом із мамографією та іншими скринінговими дослідженнями наполягають на перевірці:

Рівня вітаміну Д в організмі людини

Адже нестача вітаміну Д є сприятливим фактором в розвиток раку молочної залози. У деяких випадках вітамін Д спрямовує поділ клітин в правильне русло, запускаючи процес апоптозу (саморуйнування) ракових клітин. Сучасні підходи протипухлинної терапії включать препарати з вітаміном Д. Тому, важливо робити дослідження щодо нас є можливість зробити необхідну перевірку і запобігти наслідкам.

Гормонального профілю людини

Надлишок того чи іншого гормону може спричинити раку молочної залози. Скажімо, надмірна кількість естрогену особливо під час клімаксу, є однією з причин виникнення хвороби. Ракові клітини молочної залози містять білки, знані як рецептори естрогену. Естроген, очевидно, зв’язується з цими рецепторами і проникає в клітину, сприяючи її росту. Необхідно перевірити метаболізм естрогену. Для цього необхідно зробити гормональний аналіз сечі. Генетична схильність і нестача макро- і мікро-нутрієнтів впливають на розпад естрогену.

Функціонування щитоподібної залози

Знижена функція щитоподібної залози є одним з факторів виникнення раку молочної залози. Профілактика раку молочної залози починається з лікування пониженої функції щитовидки. Здоров’я якої, на пряму залежить від належної кількості йоду в організмі. При дефіциті йоду відбувається зміна ДНК і РНК клітин, змінюються рецептори естрогену, що призводить до раку молочної залози.

Добавить комментарий