Авраам Кутен, онколог з Ізраїлю, професор онкології, глава онкологічного науково-консультативного комітету клініки «Lisod», розповів БФ «Квітна» про симптоми, які можуть говорити про онкологічне захворювання.

«Почніть з Вашої шкіри, перевірте її на наявність будь-якого типу ранок або виразок. Якщо у вас є родимка, яка почала свербіти, кровоточити, або змінилася в розмірі, обов’язково зверніться до лікаря.

Якщо Ви втрачаєте вагу, це найчастіше означає, що у Вас є запущене захворювання. Не можна нехтувати будь-якими змінами в нормальній вазі.

Якщо Ви бачите кров у стулі, це означає, що є проблема, можливо навіть рак кишечника. Але Ви не повинні чекати, поки такі кров’яні виділення стануть помітні неозброєним поглядом, потрібно регулярно перевіряти це мікроскопічними дослідженнями. Те ж саме стосується крові в сечі. І багато інших симптомів.

Люди часто говорять: «У мене немає раку», тому що вони бояться. Необхідне навчання, потрібно розповідати людям, не ігнорувати, не опускати руки, тому що так можна запустити хворобу. Якщо Ви звернетеся за допомогою вчасно, необхідні процедури будуть зроблені, і Ви одужаєте.

Добавить комментарий