297298_1
Відомий у США лікар і вчений Марк Хайман написав колонку про те, що потрібно робити, якщо у вас виявлять рак.
«Марк, що б ти робив, якби у тебе діагностували рак?» — таке питання мені днями несподівано запитав один.
На жаль, з раком в житті я стикаюся дуже часто: це траплялось і з сім’єю, і з пацієнтами. Проблема в тому, що традиційна медицина мислить неправильними, застарілими категоріями, коли справа доходить до онкології.
Ми відмінно навчилися його вирізати, спалювати і навіть витравлювати з допомогою хіміотерапії, ми опромінюємо його радіацією і бомбардуємо наркотиками, але причина раку так і не піддається лікуванню.
На щастя, у нас є альтернатива. Це «функціональний медичний підхід до раку«
Функціональна медицина дає можливість фахівцям і пацієнтам проводити спільну роботу над тим, щоб усунути причини захворювання, в самому їх корені. Це така нова спеціальна модель діагностики та лікування нових захворювань.
Суть проста: ви здаєте зразки для генетичного аналізу, а лікарі говорять вам, до яких хронічним хворобам ви схильні, і що потрібно робити, щоб їх уникнути.
Більшість фахівців у цій галузі сходяться на думці, що рак виникає із-за дисбалансу в енергетичній системі організму. Хвороба виникає «поступово», і тому так багато людей живуть з пухлинами і навіть не підозрюють про це.
Іншими словами, рак — результат неправильного способу життя
Що ж робити? Змінити його. З одного боку, це могло б бути відмінною профілактикою онкології. З іншого боку, деякі пацієнти можуть розраховувати, що новий спосіб життя змінить їх і позбавить від пухлини. Адже відомо, що імунна система організму за певних умов таки може виявляти ракові клітини і знищувати їх!
Ось 5 речей, які я б зробив, якби сьогодні мені поставили діагноз: «рак»
1. Я б припинив їсти цукор
Цукор живить ракові клітини і сприяє їх розвитку. Середній американець з’їдає за рік 69 кілограмів цукру та 66 — муки! Те ж саме відбувається в іншому світі, де 1,7 млрд людей страждають від ожиріння!
Якщо ви хочете запобігти розвитку раку або хоча б взяти його під контроль, вам доведеться дотримуватися дієти, що підтримує в нормі рівень інсуліну.
Доведеться їсти багаті клітковиною свіжі цільні, «реальні» продукти і звести до мінімуму споживання солодкої обробленої їжі. Так ви зможете живити себе, але позбавите раціону ракові клітини.
2. Я б виключив з раціону всі продукти, які мені не підходять
Що це за продукти? У всіх по-різному. У великому дослідженні, опублікованому вЖурналі Американської медичної асоціації, було виявлено, що близько 35% американців страждають від підвищеної чутливості до глютену. Якщо такі люди кожен день будуть їсти хліб, то рано чи пізно помруть або від раку, або від хвороб серця.
Популярним тригером харчової алергії є і молочні продукти. До того ж вони пов’язані з резистентністю до інсуліну. Якщо такі люди постійно п’ють молоко, а погане самопочуття списують на стрес або втома від роботи, рано чи пізно їх запалений кишечник стане причиною дуже серйозних проблем.
Прислухайтеся до себе. Якщо після якоїсь їжі, яка вам подобається, але не підходить, ви відчуваєте себе погано, відмовтеся від неї!
3. Я б турбувався запальними процесами в своєму організмі
Запалення — прямий шлях до всіх серйозних хронічних захворювань, включаючи рак. Зазвичай вони починаються тоді, коли у вас розвиваються резистентність до інсуліну, аутоімунні захворювання або алергії.
Якщо ви відчуваєте себе втомленим і пригніченими, налягайте на продукти, багаті Омегою-3. Кращі джерела: червона риба і лляне насіння. Вони допоможуть вашому організму впоратися із запальними процесами.
4. Я б подбав про здоров’я свого кишечника
Йдеться тут не тільки про ризики розвитку раку товстої кишки. В даний час багато вчені активно тестують гіпотезу про те, що причиною раку може бути мікробіом товстої кишки. Іншими словами, причина може ховатися в бактерії, які живуть в кишечнику.
Що ж робити? Споживати якомога більше пробіотиків і пребіотиків: це кефір, йогурти. Також вам потрібні фітонутрієнти (лісові ягоди), куркумін (міститься в куркумі) і ресвератрол (його багато в провину й виноград). Це допомагає сповільнити запальні процеси в кишечнику.
5. Я б уникав токсинів
Середній немовля з’являється на світло з 287 хімікатами, які знаходяться в його пуповині. Деякі з них нейротоксичны. До чого це я? До того, що ніхто з нас не може повністю уникнути поганого впливу токсинів.
Але його можна зменшити! В першу чергу, потрібно уникати пестицидів, фталатів, бісфенолу А, антипіренів, важких металів (ртуть і свинець, в першу чергу).
Як це зробити? Не купуйте напої в пластиковій тарі. Не їжте складних напівфабрикатів. Уникайте прогулянок в центрах великих міст: свинець, що потрапляє в атмосферу, що стоять в пробках автомобілів, дуже небезпечний, якщо його концентрація вище звичайного.
І пам’ятайте: рак — це не вирок. Якщо докласти досить зусиль, хвороба часто вдається перемогти. Ваше завдання — покладатися не тільки на лікарів, але і самого(-у) себе! Зробіть все можливе, щоб збільшити свої шанси!
Джерело: Апріорі за матеріалами Ukr.Media

Добавить комментарий