Коли робота підшлункової залози порушена, дуже важливо почати боротьбу за здоров’я, і харчування, в цьому питанні, займає один з перших пунктів.
Виявляється, певні продукти харчування можуть запустити механізм відновлення підшлункової залози.

П’ять симптомів хвороби підшлункової залози

Прості продукти харчування, які є в кожному магазині, можуть бути ефективні при багатьох недугах. Медики провели серію експериментів на лабораторних тваринах і добровольцях, які погодилися під лікарським контролем дотримуватися дієти, збагаченої продуктами з заздалегідь обумовленого списку. В кінці дослідження практично всі учасники відзначили поліпшення стану здоров’я.

Тим, кому вже діагностували діабет другого типу, треба попередньо проконсультуватися з лікарем і регулярно вимірювати рівень глюкози в крові, уникаючи різких стрибків. Також, зрозуміло, при дотриманні цієї дієти не варто відмовлятися від підтримуючих препаратів, які рекомендував лікар. Все це важливо для стабілізації цукрового діабету.

Кого «вибирає» виразка шлунка і як її розпізнати

Інсулінозалежний діабетикам, які щодня отримують інсулін, категорично забороняється різко міняти свій раціон. Це може привести лише до погіршення стану, адже діабет I типу — це аутоімунна хвороба, вилікувати дієтою яку на сьогоднішній день неможливо.

ТОП-10 продуктів, які допоможуть підшлунковій відновитися:

Морська капуста
гречка
вівсянка
морква
Буряк
кабачки
гарбуз
Морська риба
Оливкова олія
Цільнозернові борошняні продукти в обмеженій кількості

Джерело: Івона

Добавить комментарий