maxresdefault

Щільні тканини молочної залози складаються з більшої кількості сполучних / волокнистих та залозистих тканин та невеликої частини жирових тканин. Щільні таканини на мамографії проявляються білим кольором, як і ракові пухлини. Це значно ускладнює виявлення пухлини за допомогою мамографії:

Dense-Breast-Tissue-300x163

Зліва мамографія грудей з більшою кількістю жирових тканин. Оскільки продукує темний колір, то маленьку білу пухлину в центрі грудей відносно легко побачити. Мамографія справа показує щільні тканини, які проявляються на рентгені білим кольором. Тут як в на попередньому знімку є пухлина в тому самому місці, але виявити її справжній виклик.

Рівні щільності тканин молочної залози:

levels-of-density

 

BI-RADS класифікує щільність молочної залози на чотири групи:

В основному жирова: Груди складаються в основному з жиру і містять мало волокнистої і залозистої тканини. Це означає, що мамографія, швидше за все, покаже все, що було поза межами норми.
Розсіяна щільність: Груди складаються з невеликої кількості жиру, але є кілька областей, фіброзної і залозистої тканини.
Послідовна щільність: Груди мають багато областей фіброзної і залозистої тканини, які рівномірно розподілені по грудях. Це може ускладнити виявлення невеликої маси в грудях.
Надзвичайно щільна: Груди містять багато волокнистої і залозистої тканин. Це може ускладнити виявлення раку, оскільки він зливатиметься з нормальною тканиною.

Дослідження довели, що люди з щільними тканинами грудей:

  • мають в 6 разів більше шансів на розвиток раку
  • мають складність у виявленні раку молочної залози (пухлини виглядають як білі тканини молочної залози)

Кроки які слід здійснювати, якщо у вас виявлено високу щільність тканин:

  • підтримувати здорову вагу тіла
  • тренуватись регулярно
  • обмежити вживання алкоголю
  • їсти поживну їжу
  • ніколи не курити (або кинути курити, якщо ви курите)

Багато лікарів також рекомендують додаткове обстеження для жінок з щільною грудьми., таких як: МРТ (магнітно-резонансна томографія) грудей та УЗД.

Також вам слід дотримуватись загальних рекомендацій:

  • щомісяця здійснювати самообстеження грудей
  • відвідувати лікаря мамолога щороку
  • мамографія щороку, починаючи з 40 років

Ваш особистий план скринінгу також може іключати наступні тести, щоб виявити будь-який рак якомога раніше: МРТ (магнітно-резонансна томографія) грудей
ультразвук

Поговоріть зі своїм лікарем про розробку спеціальної програми для раннього виявлення, який відповідає вашим індивідуальним потребам і дає Вам спокій та упевненість у власному здоров’ї.

За матеріалами: Breastcancer.org та Are you dense?

Добавить комментарий