mobil-nik_1

Суд міста Іврея в італійському регіону П’ємонт постановив, що розмови по мобільному телефону по три-чотири години на день протягом 15 років призвели до розвитку доброякісної пухлини мозку в керівника однієї з місцевих компаній, — повідомляє ВВС.

Розглянувши позов, поданий 57-річним Роберто Ромео до соціальних служб, суд визнав, що йому належить державна пенсія за шкідливі умови. Адвокати соціальних служб ще можуть оскаржити це рішення.

«Вперше у світі суд визнав зв’язок між некоректним використанням мобільного телефону і пухлиною мозку», — заявили адвокати бізнесмена Ренато Амброзіо і Стефано Бертоне.

Сам пан Ромео, втім, не прагне демонізувати стільниковий зв’язок:

«У мене не було вибору — мені необхідно було організовувати робочий процес і розмовляти з колегами весь час — хоч у машині, хоч удома — протягом 15 років».

«Але я вірю, що нам слід знати більше про те, як користуватися мобільними», — додав італієць.

За його словами, він вперше став почуватися недобре 2010 року, коли йому почало здаватися, що його праве вухо закладене.

«На щастя, пухлина була доброякісною, але тепер я нічого не чую [цим вухом], оскільки мені видалили слуховий нерв», — зазначає підприємець.

Запрошений судом лікар оцінив шкоду, завдану Ромео в процесі лікування, як істотну, і суддя постановив виплачувати потерпілому по 500 євро на місяць із коштів національного страхового фонду Італії.

Як відзначають вчені, ризик виникнення пухлин від нетривалого використання мобільних телефонів мінімальний, але він зростає за умови постійного використання таких пристроїв.

Джерело: ВВС

Добавить комментарий