нір_картинка

17.07.2017 року Благодійний фонд «Квітна» спільно з Національним Інститутом раку розпочинають спільний Всеукраїнський національний проект «Медичне обладнання для НІР». 

Першочергова мета проекту: допомогти Національному інституту раку закупити хірургічне обладнання, яке дозволить максимально ефективно боротись з раком молочної залози та проводити високоефективні операції. Вартість  сучасного хірургічного обладнання складає 896 040 грн. З лендінгом проекту можна ознайомитись за посиланням.

Уріель Штерн, засновник БФ «Квітна» переконаний, що лише консолідувавши зусилля всіх українців, ми зможемо подолати проблему високої смертності від РМЗ в Україні.

«Життя і вирішення проблеми раку грудей в руках самих українців, а не міністерств, відомств, клінік, президентів. Тому ми шукаємо підтримку тільки серед пересічних українців, людей, які живуть і працюють поруч з нами — за сусідніми дверима. Ми шукаємо тих, хто готовий жертвувати 100 гривень щомісяця. Тих, хто розуміє, що горе приходить без стуку і може торкнутися будь-кого з нас», — зазначив Уріель Штерн.

Лікарі хірурги-онкологи відділення пухлин грудної залози і її реконструктивної хірургії  НІР Ольга Лигирда, завідуюча відділенням; Андрій Ляшенко, старший науковий співробітник; Оксана Іванкова, науковий співробітник; Олексій Костриба, науковий співробітник; Антон Лобода —  звернулись до громадськості у відеоролику з поясненнями для чого НІРу необхідний такий інструментарій :

«Ми маємо найбільший науковий потенціал, і, лише  зосередивши увагу на нашій медицині, ми досягнемо результатів, і зможемо зрівнятися за рівнем лікування з провідними закордонними клініками», — йдеться у повідомленні.

Директор НІР Олена Колесник зазначила: «Нам надають біля 35% коштів від потреби. Ці кошти розподіляються наступним чином: на діток ми виділяємо все що потрібно, на ті препарати, які не можуть придбати виділяємо майже 100%, на дорослих коштів не вистачає». В країні непростий час, йде війна, зростає кількість онкохворих і коштів на все просто не вистачає. Українці можуть проявити свою позицію і допомогти Національному інституту раку.

Разом з тим,  завідувач відділенням пухлин грудної залози і її реконструктивної хірургії  НІР  Іван Смоланка наголосив: «У нас є добре підготовлені фахівці як для виконання органо-зберігаючих операцій так і для виконання реконструктивно-відновних операцій у жінок. На жаль немає висококласного хірургічного обладнання для того, щоб це все можливо було здійснити». «Навіть після операцій жінка лишається жінкою, і їй дуже важливо, щоб була відновлена форма і об’єм грудної залози після важкої операції», — зазначає професор.

Для того, щоб підтримати проект матеріально, достатньо перейти за посиланням та перерахувати кошти на закупівлю обладнання. Щоб підтримати проект морально, переходьте на нашу сторінку у Фейсбук та ставте лайк.

Разом до перемоги над раком!

 

Добавить комментарий