Завідуючий відділенням пухлин грудної залози і її реконструктивної хірургії  НІР, д.м.н, професор, онкохірург – Іван Смоланка звернувся до українців з проханням сприяти НІРу у закупівлі необхідного, високоефективного хірургічного обладнання:

«Злоякісні пухлини грудної залози займають перше місце в структурі онкологічної  захворюваності жіночого населення України. Тому на Україні в онкології серед жінок рак грудної залози – це проблема номер один.

На жаль, основною операцією і до останніх років лишалась операція, яка полягала в повному видаленні молочної залози з пухлиною.

Однак, безумовно, жінка лишається жінкою, і жінці дуже важливо щоб була відновлена форма і об’єм грудної залози після такої важкої операції.

У нас є добре підготовлені фахівці як для виконання органо-зберігаючих операцій так і для виконання реконструктивно-відновних операцій у жінок. На жаль немає висококласного сучасного хірургічного обладнання для того, щоб це все можливо було здійснити.

Відомо, що українські жінки – це одні з найкрасивіших жінок у світі і груди це невід’ємний такий елемент жіночої краси, особливо української краси. Тому я думаю, що не тільки ми чоловіки, а взагалі усі не байдужі люди, громадські організації, було б дуже не погано, якби вони допомогли нам у фінансовому плані, для того щоби  придбати цей інструментарій і всі супутні до нього речі для того щоби нашу українську жінку, не дивлячись на те що вона попала в так таке скрутне становище і захворіла таким важким недугом можна було якось знівелювати ці від’ємні емоції хвороби», — йдеться у відеозверненні.

Нагадаємо, Благодійний фонд «Квітна» спільно з Національним інститутом раку 17.07.2017 розпочали спільний Всеукраїнський національний проект «Медичне обладнання для НІР».

Добавить комментарий