1

Уріель Штерн, засновник Благодійного фонду «Квітна» для «Обозревателя«:

Сьогодні, 17 липня 2017 року Благодійний Фонд «Квітна» заявляє про старт Всеукраїнського національного проекту «Медичне обладнання для НІР«. Проект проводиться спільно з Національним Інститутом раку.

Ми розраховуємо, що проект стане довгостроковим і допоможе забезпечити гідний рівень лікування українців. Проект має на меті: допомагати Національному інституту раку в закупівлі того медичного обладнання, на яке йому не може виділити кошти держава. Це пов’язано з численними витратами на реформування сфери охорони здоров’я, забезпеченням першочерговими дотаціями тяжкохворих і військовою ситуацією в країні.

Першим етапом нашої з вами спільної роботи стане збір грошей на сучасне хірургічне обладнання, яке дозволить проводити високоефективні операції при онкології молочної залози. Його вартість становить 896 тисяч гривень. Тільки консолідувавши зусилля громадян України, ми зможемо подолати високу смертність від РМЗ в країні.

Життя і вирішення проблеми раку грудей знаходиться в руках українців, а не міністерств, відомств, клінік і президентів. Тому ми шукаємо підтримку серед вас, людей, які живуть і працюють поруч з нами — за сусідніми дверима. Ми шукаємо тих, хто готовий жертвувати 1000, 100, 10 гривень щомісяця. Тих, хто розуміє, що горе приходить без стуку і може торкнутися кожного з нас.

Лікарі-онкологи відділення пухлин грудної залози та її реконструктивної хірургії Національного Інституту раку Ольга Лігірда, Андрій Ляшенко, Оксана Іванкова, Олексій Костриба, Антон Лобода звернулися за допомогою нашого Фонду  до громадськості України з проханням допомогти Інститутові. Їх звернення ви можете подивитися тут. «Ми маємо найбільший науковий потенціал і лише, зосередивши увагу на нашій медицині, зможемо досягти результатів і зрівнятися за рівнем лікування з провідними зарубіжними клініками», — кажуть вони. Руки і голови у нас в країні є. Бракує гідного обладнання. Адже НІР сьогодні забезпечений лише на 35% від своїх потреб.

Врятувати найкрасивіших жінок в світі — українок — від смерті і допомогти їм зберегти красу грудей — в наших силах! Для того, щоб підтримати проект матеріально, досить пройти за посиланням і перерахувати кошти на закупівлю обладнання.

Разом — до перемоги над раком молочної залози в Україні.

Добавить комментарий