WEB_SOCIAL-CANCER_1700x850_BLOHINA

Іріша Блохіна — телеведуча, тренер збірної України з художньої гімнастики — взяла участь у соціальній кампанії «Обіцяй собі берегти себе», ініційованій Благодійним фондом «Квітна». Вона як ніхто знає про важливість жіночого здоров’я та самопочуття. Адже для того, щоб її підопічні перемагали, вони повинні бути впевнені у своєму здоров’ї та мати правильний позитивний настрій. Про те, як підтримувати своє фізичне та моральне самопочуття в нормі, а також про важливість регулярних медичних обстежень Іріша розповідає сама.

Що для Вас означає — бути здоровою?

Це означає відчувати себе позитивно з позитивним оточенням. Так би мовити, повинна бути здорова обстановка навколо.

На Вашу думку, як психологічний і моральний стан впливає на здоров’я?

Цьому потрібно приділяти особливу увагу. Адже те, про що ми думаємо, потім позначається на нашому самопочутті та здоров’ї. Потрібно мислити тільки позитивно і не вганяти себе в депресію.

Розкажіть про свої правила здорового способу життя.

Одна з якостей, яких я набула в США — це любити себе та цінувати своє життя і здоров’я. Саме в Лос-Анджелесі я зрозуміла, як правильно харчуватися, як знайти душевну рівновагу і як виходити з важких ситуацій.

Як при такій великій завантаженості, завжди залишатися активним і бадьорим?

Потрібно черпати позитивну енергію від улюбленої роботи, харчуватися хорошими органічними продуктами та оточувати себе світлими людьми.

Як часто Ви займаєтеся спортом?

Спорт — це моє життя, моєї сім’ї та мого оточення. Я, як тренер з художньої гімнастики, не можу і дня без залу і наших грацій.

Чи стежите Ви за здоров’ям своїх молочних залоз? Чи робите самообстеження, відвідуєте мамолога?

Я вважаю, що кожна жінка повинна цінувати своє здоров’я і поважати себе. Якщо ти поважаєш себе, то маєш постійно обстежитися у лікаря!

Як Ви вважаєте, наскільки важливо, щоб відомі люди пропагували правила збереження здоров’я і профілактики хвороб?

Це світова практика і я рада, що вона підтримується і в Україні. Знаменитості, швидше за все, просто нагадують про те, що потрібно не забувати про себе, а стежити за здоров’ям.

Чому вирішили підтримати проект боротьби з раком молочної залози?

Я, як відповідальна жінка, просто не можу залишатися байдужою, коли в твоїй країні безліч жінок отримують цей страшний діагноз. Потрібно робити все, щоб зменшити кількість хворих. Я б зробила цю акцію постійною та залучала ще більше людей.

Наскільки актуальною і важливою Ви вважаєте тему онкологічних захворювань грудей?

Сумна статистика говорить сама за себе. Україна один із лідерів захворюваностіна рак усіх форм. Потрібна особлива програма підтримки та фінансування, щоб ці люди не залишалися самі наодинці з проблемою. Все в наших руках, головне вірити в краще і обов’язково регулярно обстежуватися!

Джерело

Добавить комментарий