c

Вітамін С — це те, що нам потрібно щодня. Він допомагає організму у профілактиці застуд та грипу, а також у відновленні тканин, кісток і кровоносних судин.

Дослідження підтвердили необхідність вітаміну С у підтримці функцій мозку, лікуванні від травм і відновлення після хвороб. Щодня чоловікові потрібно отримувати близько 90 мг, а жіннам — 75 мг вітаміну С.

Найбільш простий і корисний спосіб отримання цієї речовини — продукти харчування. Вашій увазі ТОП-12 продуктів з високим вмістом вітаміну С.

  1. Полуниця

Це одна з найкорисніших ягід на планеті. До того ж, вона містить високий рівень вітаміну С. Так само полуниця багата на клітковину та антиоксиданти, які відповідають за зниження окислювального стресу і захисту серця від поганого холестерину. Одна порція забезпечує приблизно половину щоденних потреб у вітаміні С.

  1. Цитрусові

Апельсини, грейпфрути, лимони і лайми! Всі цитрусові мають величезну кількість вітаміну C. Один середній апельсин забезпечить близько 70 мг вітаміну С. Невеликий стакан апельсинового соку — близько 93 мг, а невеликий стакан грейпфрутового соку — до 70 мг вітаміну С.

  1. Чорна смородина

Темно-фіолетовий відтінок говорить про те, що цей плід містить високий рівень вітаміну С. У склянці чорної смородини є близько 180 мг вітаміну С, а також велика кількість калію, заліза, вітаміну В5 і фітохімікати.

  1. Ківі

Цей маленький яскраво-зелений плід з Нової Зеландії містить більше вітаміну С, ніж апельсин! Ківі також володіють високим вмістом флавоноїдів і мають таку кількість калію, як банан. Дослідження показали, що діти, які вживають ці багаті вітаміном С фрукти, мають сильніші дихальні шляхи, ніж діти, які цього не роблять.

  1. Солодкий перець

Ще один продукт з високим вмістом вітаміну С, а також бета-каротину. Ці яскраві овочі мають кардіозахисні переваги, а також запобігають катаракті, згусткам крові і можуть навіть знизити ризик серцевого нападу або інсульту. Половина сирого червоного болгарського перцю містить більше 140 мг вітаміну С. Всі болгарські перці мають високий вміст вітаміну С, але у жовтого його найбільше, а червоний перець – на другому місці.

  1. Брюсельська капуста

Одна порція приготованої брюсельської капусти має майже 50 мг вітаміну С. Брюссельська капуста також має високий вміст вітаміну К, фолату, вітаміну А, марганцю, калію, харчові волокна.

  1. Дині

Порція солодких ласощів забезпечить приблизно 67 мг вітаміну С, плюс багато вітаміну А і калію. Крім того, кавун — ще одне відмінне джерело вітаміну С, оскільки одна порція забезпечить вам 112% ваших щоденних потреб.

  1. Темна зелень

Кале, зелень гірчиці, зелень ріпи, крес-салат, мангольд і шпинат (а також більшість інших видів листової зелені) — все це вітамінні продукти, які варто додати до вашого раціону. Кожен вид зелені містить різну кількість цієї необхідного поживної речовини, але всі вони дуже корисні для вас. Кале — кращий вибір, так якоскільки він може мати до 130 мг вітаміну С в одній порції — це добова норма!

  1. Броколі

Цей овоч варто додавати в свій раціон і в сирому, і в приготованому вигляді. Одна порція цього маленького зеленого плода містить більше 90 мг вітаміну С. Як бонус броколі також є одним з найкращих продуктів для детоксикації.

  1. Цвітна капуста

Хоча вона не така яскрава, як деякі з перерахованих продуктів з високим вмістом вітаміну С, цвітна капуста має свої переваги. Тільки один стакан цього овочу дасть вам приблизно 46 мг вітаміну С, не кажучи вже про велику кількість вітаміну К, фолієвої кислоти і дієтичних волокон.

  1. Помідори

Яскраві, червоні помідори — ще одне джерело вітаміну С. Спробуйте використовувати висушені на сонці помідори; в них особливо сконцентрована ця необхідна поживна речовина. Тільки одна 100-грамова порція містить більше 100 мг вітаміну С. Це становить 170% наших щоденних потреб.

  1. Свіжі трави

Багато свіжих трав, таких як кінза, цибуля, чебрець, базилік і петрушка, містять велику кількість вітаміну С. Придбайте пучки свіжих трав і додавайте їх в усі страви. Фактично, тільки одна чашка свіжої петрушки містить більше 130 мг вітаміну С. Але першим в рейтингу можна поставити чебрець з 160 мг в одній склянці.

Добавить комментарий