1

У період осінніх змін погоди і похолодань ми готуємо свій організм до протистояння сезонним застудам і майбутнім морозам. І найкраще нам в цьому допоможе правильне і збалансоване харчування. Отже, до вашої уваги продукти для підвищення імунітету.

  1. Бузина

Це старовинний народний засіб. Цей плід наповнений поживними речовинами, званими антиоксидантами, які допомагають боротися із запаленням. Деякі дослідження показали, що бузина блокує навіть віруси грипу.

  1. Печериці

Вони наповнені мінералами селену і вітамінами групи В, які дуже важливі для нормальної роботи імунної системи.

  1. Устриці

В них міститься цинк, який, має здатність до боротьби з вірусами. Ймовірно, це пов’язано з тим, що цинк допомагає створювати і активувати білі кров’яні клітини. Він також допомагає вашій імунній системі в процесі загоєння ран.

  1. Кавун

У зрілому кавуні міститься багато антиоксиданту, званого глутатіон. Він зміцнює імунну систему, щоб вона могла боротися з інфекцією. Щоб отримати максимум глутатіону з кавуна, з’їжте червону м’ясисту частину біля шкірки.

  1. Зародки пшениці

Це відмінний спосіб отримати цинк, антиоксиданти і вітаміни групи В. Зародки пшениці забезпечують хорошу суміш волокон, білка і деяких здорових жирів. У рецептах ви можете замінити частину звичайної борошна зародками пшениці.

  1. Низькокалорійний йогурт

Пребіотики, наявні в йогурті і інших ферментованих продуктах, можуть полегшити тягар застуди. Шукайте етикетки, які говорять «живі і активні культури». Також зверніть увагу на доданий вітамін D. Дослідження показують, що люди з низьким рівнем вітаміну D більш схильні до застуди або грипу.

  1. Шпинат

Ви знайдете багато поживних речовин в цій «супер-їжі». Один з них — фолат, який допомагає вашому тілу створювати нові клітини і відновлювати ДНК. Він також може похвалитися клітковиною, антиоксидантами, такими як вітамін С і багато іншого. Їжте шпинат сирим або злегка приготованим, щоб отримати максимальну користь.

  1. Чай

Не соромтеся обирати білий, зелений або чорний. Кожен з них забезпечує боротьбу з хворобами.

  1. Брокколі

Базовий продукт для імунітету. Ви отримаєте багато поживних речовин, які захистять ваше тіло від ушкоджень. Він містить вітаміни А і С і антиоксидантний глутатіон. Додайте в будь-яку страву або просто покрийте з невеликою кількістю знежиреного сиру, щоб отримати дуже смачний гарнір.

  1. Часник

Сирий часник допоможе перемогти шкірні інфекції завдяки здатності боротися з бактеріями, вірусами і грибками. Щоб отримати максимум користі використовуйте свіжі зубки часнику, а не порошок. Додавання часнику може навіть допомогти знизити рівень холестерину.

  1. Місо

Ця традиційна японська приправа, зроблена з ферментованих соєвих бобів, зазвичай поставляється у вигляді солоної пасти. Ймовірно, ви пробували її в супі, але ви також можете додавати його до соусів. У ньому є пробіотики, «хороші» бактерії, виявлені в йогурті, деякі ферментовані продукти.

  1. Курячий бульйон

Домашній курячий суп дійсно може полегшити симптоми будь-якого захворювання і може допомогти вам одужувати швидше. Більш того, в ньому є хімічна речовина, звана карнозином, яка може захистити ваше тіло від вірусу грипу.

  1. Гранат

На сьогоднішній день більшість сучасних досліджень зосереджено на екстракті граната, а його сік може допомогти вашому організму боротися з бактеріями і декількома видами вірусів, включаючи грип.

  1. Імбир

Можливо, ви любите імбир за пряний смак, який він дає азіатській їжі. Чи тому, що, коли ви п’єте його в чаї або імбирному елі, він може полегшити нудоту і блювоту. Але цей корінь також є хорошим джерелом антиоксидантів. Використовуйте його свіжим, а не у вигляді сушених покупних приправ.

Добавить комментарий