2

Відомий експерт з білизни Ребекка Епсан підбирала нижню білизну героїням «Сексу у великому місті». В її магазинах одягаються Анджеліна Джолі, Меріл Стріп і Лінда Євангеліста. А ще вона написала книгу з індивідуального підбору білизни.

Ребекка стверджує, що правильно підібраний бюстгальтер змінює наше тіло і життя і робить нас щасливими.

Як знімати мірки

Багато жінок купують бюстгальтери того розміру, який їм хотілося б носити, а не того, який їм дійсно підходить. І як правило, це білизна з чашкою менше, ніж потрібно, і довжиною пояса більше, ніж потрібно.

Для того щоб розібратися у всьому остаточно, почніть з вимірів. Але врахуйте, мірки — це тільки початок. Ваш 75В в процесі примірки може перетворитися і в 70С, і в 80А, і в 65D — теж. Тому що розмірна сітка у різних виробників відрізняється. А ще тому, що ваші груди — унікальні.

Обхват під грудьми

1

Опустіть руки. Сантиметрова стрічка повинна йти строго горизонтально і щільно прилягати до тіла. Буде краще, якщо хтось виміряє вас, але можна впоратися і самостійно.

Обхват грудей

2

Одягніть свій найзручніший класичний бюстгальтер (НЕ пуш-ап і не мінімайзер). Сантиметрова стрічка повинна розташовуватися горизонтально і проходити по самим виступаючим точкам грудей, не стягуючи їх.

Визначте свій розмір, використовуючи таблиці (натисніть, щоб відкрити).

Таблиця 1. Розмір грудей

Таблиця 2. Різниця між обхватом грудей і обхватом під грудьми

У різних країнах прийняті різні позначення розмірів. Якщо ви купуєте американську або французьку білизну, перевірте відповідність розмірів по цій таблиці.

Таблиця 3. Відповідність розмірів білизни з різних країн

Наша вага може змінюватися, а ми все одно вперто купуємо наш улюблений 75B. Якщо коливання вашої ваги складає 3-5 кг, вимірюйте себе знову і переглядайте свій розмір.

Як приміряти

Обхват під грудьми і обхват грудей доповнюють один одного. Розмір С для обхвату 75 см відрізняється від розміру С для обхвату 80 см. Як? Чим більше цифра обхвату під грудьми — тим ширше чашечка. Враховуйте це під час примірки.

3

Налаштуйтеся на те, щоб приміряти не менше 10 бюстгальтерів як мінімум двох різних виробників. Беріть класичні моделі з гладкою чашкою. Вона може бути жорсткою або м’якою, як вам комфортніше. Коли визначите розмір, можна приміряти інші фасони — балконет, пуш-ап, корбей тощо.

Візьміть перші дві моделі того розміру, який вийшов в результаті ваших вимірювань. Наприклад, 75В.

Наступні дві моделі — менше за розміром в поясі, але більше в чашці. Тобто 70С.

Третя пара повинна бути менше в поясі. Тобто 70В.

Четверта пара — з великим розміром чашки. Тобто 75С.

Останні дві моделі — більше і в поясі, і в чашці. Тобто 80С.

Кожну з моделей потрібно оцінити за трьома параметрами: пояс, чашка і бретелі.

4

Коли приміряєте бюстгальтер, застібайте гачки на крайній правий ряд (саме вільне положення). В процесі носіння пояс в залежності від тканини може розтягнутися до 5 см. Ось тоді-то і знадобляться інші гачки.

Як сидить ідеальний бюстгальтер: чек-лист

5

На пояс припадає 90% підтримки бюстгальтера, і тільки 10% — на бретелі. Пояс повинен щільно охоплювати грудну клітку, але не врізатися в тіло. Підніміть руки, нахиліться вліво-вправо — пояс повинен залишитися на місці. Центр бюстгальтера повинен щільно прилягати до грудної клітки. Якщо пояс зміщується, вам потрібен менший розмір.

6

Ззаду під застібку має входити два пальця, та не більше, інакше через півгодини після надягання пояс підніметься вгору. Вірне положення пояса — строго по горизонталі. При першій примірці може бути відчуття, що пояс злегка тугий — це нормально.

7

Якщо на чашечках видно зморшки і складки, бюстгальтер великий, спробуйте чашку розміром менше.

8

Якщо чашка зжимає груди так, що утворюються «валики» на грудях і під пахвами, бюстгальтер малий. Беріть чашку на розмір більше.

Кісточки повинні розташовуватися навколо грудей — на грудині і ребрах. Якщо кісточка хоча б частково лежить на самих грудей, вам також потрібен більший розмір.

9

Бюстгальтер повинен не тільки підтримувати груди, але і піднімати їх. Проведіть простий тест, який допоможе визначити, чи правильно сидить білизна. Знайдіть середину між плечем і ліктем. Саме на цьому рівні повинна знаходитися сама виступає частина грудей. Якщо вона розташована нижче, підтягніть бретельки. Але пам’ятайте: вони не повинні врізатися в плечі і задирати пояс на спині.

Перевірте, чи не занадто велика вага лягає на бретелі. Спустіть їх з плечей — чашки можуть трохи відвиснути, але пояс повинен залишитися на місці.

До речі, довжину бретелей потрібно регулювати кожен день.

Зверніть увагу — груди не повинні бути нижче нижнього краю бюстгальтера.

Правильно підібраний бюстгальтер допоможе візуально скинути 3-5 кг.

10

На що ще звернути увагу

Коли вирішуєте, купити бюстгальтер з кісточками або без, знайте: якщо розмір вашої грудей С і більше, додаткова підтримка їм точно не завадить.

Якщо бретельки спадають, купіть спеціальний з’єднувач для бретелей, який з’єднує їх на спині.

Якщо ви не можете визначитися з розміром, наприклад 75 або 80, беріть бюстгальтер з великими чашками і віддайте його в ательє, щоб вкоротити пояс.

Якщо груди різного розміру, то вам підійде класичний бюстгальтер з формованою чашкою, який приховає різницю, або пуш-ап — покладіть в чашку для меншою грудей силіконовий або поролоновий вкладиш (в магазині часто дають додатковий безкоштовно). Якщо в бюстгальтері є кишеньки для вкладишів, можна вийняти вкладиш з одного кишеньки і вкласти додатковий в інший.

Якщо у вас широка спина і маленькі груди, орієнтуйтеся на розмір чашки, нехай пояс і буде малуватий. Досить купити подовжувач застібки (бра-екстендер), і проблема вирішиться.

Джерело

Добавить комментарий