35882164m-4234

Джамала — співачка, яка прославила Україну на всю Європу в 2016 році, здобувши перемогу на конкурсі Євробачення. Вона — справжня зірка і приклад для наслідування для багатьох дівчат. Джамала з задоволенням погодилася взяти участь у соціальній кампанії Благодійного фонду «Квітна» — «Обіцяй собі берегти себе» і нагадати всім українкам про важливість турботи про себе і своє здоров’я.

Ви завжди чудово виглядаєте на екрані і на сцені. У чому секрет Вашої краси?

Я просто намагаюся займатися улюбленою справою. Дівчина з вогником в очах просто не може бути некрасивою!

Які дієти Ви використовуєте, коли є необхідність скинути вагу?

Чесно, на дієтах ніколи не «сиділа». Терпіти їх не можу. Навпаки, люблю смачно поїсти. Пробувала відмовитися від мучного та солодкого, але мене вистачало ненадовго, зривалася швидко.

Чи є у Вас свій власний стиль харчування?

Мій стиль харчування не найкращий, тому не радила б брати з мене приклад. Зйомки, репетиції, концерти, перельоти — в результаті не завжди встигаю пообідати, багато їм ввечері. Але є залізне правило — обов’язково повноцінно поснідати. Вдома я перебуваю або в дорозі, але не пропущу сніданок. Для мене з нього починається день.

Яку роль відіграє спорт у Вашому житті?

Спорт присутній в моєму житті, але, знову ж таки, через насичений графік, не вдається займатися регулярно. Періодично займаюся йогою. З фізичних навантажень моє улюблене навантаження — це плавання. Коли є найменша можливість скупатися в якійсь водоймі, я її не втрачу. На гастролі завжди беру з собою купальник — в готелях іноді є басейни. Навіть якщо графік напружений, хоча б 20 хвилин на плавання обов’язково знайду — вода мене дуже заспокоює. А фітнес мені повністю замінює сцена — за один виступ легко можу втратити два-три кілограми.

При такому напруженому ритмі життя, чи є у Вас особистий рецепт відпочинку?

Втомився — відпочинь. Ніколи не потрібно доводити себе до стану руїни, коли вже просто нічого не хочеш. Один раз я відчула такий стан — не могла ні їсти, ні пити, ні спати. Я намагаюся берегти своє здоров’я. Втомилася? — Відпочину! Хочу спати? — Спатиму. Навіть при повному навантаженні знайду час, щоб зустрітися з друзями, погуляти, поїздити по місту. Не уявляю відпочинку без води. У відпустку обов’язково їду до моря або океану. Плаваю, загораю, пишу пісні.

Як Ви ставитеся до свого здоров’я? Чи відвідуєте лікарів, зокрема, мамолога?

Намагаюся стежити за своїм здоров’ям. У міру необхідності проходжу медичні обстеження. Обов’язково раз на півроку відвідую мамолога.

Все більше молодих чують онкодіагноз. Як Ви вважаєте, чи можна цьому протистояти?

Складне питання, на яке немає однозначної відповіді. Хтось вважає, що це результат нездорового способу життя, куріння, зокрема. Хтось каже, що це все нерви, нещастя і психосоматика. Хтось винить у всьому генетичну схильність. А хтось думає, що це покарання за неправедні діяння або випробування, які нам посилає Всевишній. Чи можна цьому протистояти я не знаю, але впевнена, що можна мінімізувати ризик. Наприклад, кинути палити, вести здоровий спосіб життя, регулярно перевірятися і бути добрішими до людей.

Чому Ви вирішили взяти участь в проекті по боротьбі з раком молочної залози «Обіцяй собі берегти себе»?

Це дуже актуальна тема. Особливо зараз. Мені подобається слоган «Обіцяй собі берегти себе». Прощаючись, ми говоримо один одному: «Бережи себе». Говоримо іншим, але часто забуваємо про себе, не бережемо себе. Дуже важливо дбати про себе, про своє здоров’я. Про що необхідно постійно і пам’ятати, і нагадувати.

0

Добавить комментарий