_DSF9186

Сьогодні, 20 жовтня, в інформаційному агентстві УНІАН пройшла прес-конференція Благодійного Фонду «Квітна», присвячена Всеукраїнському дню боротьби з раком молочної залози і зірковому проекту «Обіцяй собі берегти себе». Учасниками прес-конференції стали: засновник Благодійного Фонду «Квітна» Уріель Штерн, директор БФ «Квітна» Григорій Колодач, телеведуча Ґабріелла Массанга, бард і благодійник Семен Каліка, генеральний директор компанії «Еліо Україна» Юрій Коростильов, і підопічна Фонду Юлія Маличенко, яка бореться з РМЗ.

Проект «Пообіцяй собі берегти себе» підтримали такі зірки, як Джамала, Марічка Падалко, Василіса Фролова, Ганна Різатдінова, Аніта Луценко, Іріша Блохіна та інші. Одна з учасниць, відома телеведуча Ґабріелла Массанга розповіла на прес-конференції, чому вона вирішила приєднатися до соціальної кампанії: «Для мене було дуже важливо підтримати цей проект, і я ні хвилини не сумнівалася. Я впевнена, навіть якщо поставили діагноз рак — це ще не вирок. Потрібно вчасно звертатися до фахівців, починати лікування — і продовжувати жити повним і яскравим життям. І, звичайно, дорогі жінки, любите себе, бережіть себе, піклуйтеся про себе. Не чекайте тривожного дзвіночка ».

«Ми дуже активно ведемо просвітницьку діяльність та інформуємо жінок про проблему, про те, як можна її уникнути і про те, наскільки важливо регулярно проводити обстеження. На жаль, більшість жінок у щоденній метушні на роботі і вдома залишають своє здоров’я на другому плані. Це 12 млн українок, що становить 60% працюючого населення країни. Тому БФ Квітна звертається до кожного роботодавця, керівника великих і маленьких організацій — проявити турботу про українок і приєднатися до проекту «Пішла, щоб повернутися», давши кожній працюючій жінці один оплачуваний вихідний на рік, щоб відвідати мамолога», — розповів Уріель Штерн, засновник благодійного фонду «Квітна».

До проекту долучилося кілька українських організацій, співробітниці яких вже проходять обстеження молочної залози. Керівники цих компаній також були присутні на прес-конференції: меценат і засновник компанії «Векка» Семен Каліка, генеральний директор меблевої компанії «ELIO» Юрій Коростильов.

«На нашому підприємстві працює понад 300 жінок, які є дружинами та матерями, які гідно виконують свою роботу, і наш обов’язок турбуватись про них. Я як підприємець розумію, яким затратним є лікування такої складної недуги на пізніх стадіях, і усвідомлюю, яким воно могло б бути на ранній стадії, саме тому профілактика, а не лікування пізніх запущених захворювань, повинні бути найперше», — сказав Семен Каліка.

Своєчасна діагностика і раннє виявлення захворювання — це шлях до здорового і щасливого життя. Як ніхто інший про це знає Юлія Маличенко, підопічна БФ Квітна, молода мама-одиначка, яка проходить лікування від РМЗ: «Я виявила пухлину сама, і одразу звернулася до лікаря. Мені призначили план лікування, і я вчасно почала проходити необхідні процедури. Завдяки цьому медики дають мені хороші прогнози на одужання. Дівчата, дорогі, звертайтеся до мамолога регулярно, любите себе, перевіряйтеся і будьте здорові».

Добавить комментарий