2

20 жовтня в інформаційному агентстві УНІАН відбулась прес-конференція Благодійного Фонду «Квітна», присвячена Всеукраїнському дню боротьби з раком молочної залози та зірковому проекту «Обіцяй собі берегти себе». Участь у прес-конференції взяли: засновник Благодійного Фонду «Квітна» Уріель Штерн, директор БФ «Квітна» Григорій Колодач, телеведуча Ґабріелла Массанга, бард і благодійник Семен Каліка, генеральний директор компанії «Еліо Україна» Юрій Коростильов, і підопічна Фонду Юлія Маличенко, яка бореться з РМЗ.

До зіркового проекту «Обіцяй собі берегти себе» долучились українські селебрітіс: Джамала, Марічка Падалко, Василіса Фролова, Ганна Різатдінова, Аніта Луценко, Іріша Блохіна та інші. Всі вони вчергове нагадали українським жінкам, що рання діагностика раку молочної залози здатна врятувати життя жінки у 95% випадках.

Однієї із зіркових учасниць проекту стала також телеведуча Ґабріелла Массанга. Зірка 5 каналу долучилась і до прес-конференції та наголосила на важливості просвітницьких проектів та інформуванні українок про цю недугу:

«Для мене було дуже важливо підтримати цей проект, і я ні хвилини не сумнівалася. Я впевнена, навіть якщо поставлений діагноз рак — це ще не вирок. Потрібно вчасно звертатися до фахівців, починати лікування — і продовжувати жити повним і яскравим життям.

Вважаю, дуже добре, що питанням профілактики раку молочної залози займаються. Розповідають, що і як потрібно робити. Адже насправді інформації про це захворювання не так вже й багато і знайти експертну думку, з яким можна вірити, не завжди виходить. Дуже приємно усвідомлювати, що моя участь у проекті може врятувати чиєсь життя».

Телеведуча розповіла, що нещодавно сама проходила обстеження у мамолога та робила УЗД: «Після процедури відчуваєш такий приплив бадьорості і радості за своє здоров’я. Цю впевненість в тому, що все добре, хочеться переживати знову і знову. І цього хочеться побажати кожній жінці. Не бійтеся, це не страшно. Виділіть всього 1 годину на рік, сходіть до лікаря і переконайтеся в своє здоров’я!

Звичайно, щоб бути здоровою мало регулярно відвідувати фахівців. Крім того, потрібно вести здоровий спосіб життя — правильно харчуватися, багато рухатися, спати достатню кількість годин і, звичайно, позитивне мислення».

На самкінець Ґабріелла Массанга звернулася до українок із закликом:

«Дорогі жінки, любите себе, бережіть себе, піклуйтеся про себе. Не чекайте тривожного дзвіночка. Ви потрібні Вашій родині, країні і всьому світу».

Нагадаємо, 20 жовтня Україна відзначає День боротьби з раком молочної залози. В усьому світі у жовтні увага прикута до проблеми раку грудей, адже саме превентивні заходи, а не лікування на пізніх, запущених стадіях, здатне знизити рівень смертності від цієї недуги.

Добавить комментарий