4

20 жовтня, в інформаційному агентстві УНІАН відбулась прес-конференція Благодійного Фонду «Квітна», присвячена Всеукраїнському дню боротьби з раком молочної залози та зірковому проекту «Обіцяй собі берегти себе». Участь у прес-конференції взяли: засновник Благодійного Фонду «Квітна» Уріель Штерн, директор БФ «Квітна» Григорій Колодач, телеведуча Ґабріелла Массанга, бард і благодійник Семен Каліка, генеральний директор компанії «Еліо Україна» Юрій Коростильов, і підопічна Фонду Юлія Маличенко, яка бореться з РМЗ.

У рамках прес-конференції БФ «Квітна» також презентував проект, спрямований на профілактику захворювання та ранню діагностику раку молочної залози «Пішла, щоб повернутись». Проект націлений на представників бізнесу і має на меті заохотити керівників українських компаній надавати жінкам один оплачуваний вихідний день у році, аби відвідати мамолога та упевнитись у своєму здоров’ї.

«Ми дуже активно ведемо просвітницьку діяльність та інформуємо жінок про проблему, про те, як можна її уникнути і про те, наскільки важливо регулярно проводити обстеження. На жаль, більшість жінок у щоденній метушні на роботі і вдома залишають своє здоров’я на другому плані. Це 12 млн українок, що становить 60% працюючого населення країни. Тому БФ Квітна звертається до кожного роботодавця, керівника великих і маленьких організацій — проявити турботу про українок і приєднатися до проекту «Пішла, щоб повернутися», давши кожній працюючій жінці один оплачуваний вихідний на рік, щоб відвідати мамолога», — розповів Уріель Штерн, засновник благодійного фонду «Квітна».

До проекту долучилося кілька українських організацій, співробітниці яких вже проходять обстеження молочної залози. Керівники цих компаній також були присутні на прес-конференції: меценат і засновник компанії «Векка» Семен Каліка, генеральний директор меблевої компанії «ELIO» Юрій Коростильов.

«На нашому підприємстві працює понад 300 жінок, які є дружинами та матерями, і вони гідно виконують свою роботу, а наш обов’язок турбуватись про них. Я як підприємець розумію, яким затратним є лікування такої складної недуги на пізніх стадіях, і усвідомлюю, яким воно могло б бути на ранній стадії, саме тому профілактика, а не лікування пізніх запущених захворювань, повинні бути найперше.

Це не тільки допомагає жінкам, це допомагає самому підприємству, адже жінки упевнені в своєму здоров’ї, почуваються безпечно, відчувають, що компанія, в якій вони працюють, піклується про них і це також впливає на результат їхньої роботи. Якщо говорити про масштабні результати, то в майбутньому це також знижує рівень витрат на лікування держави, адже таке лікування є дуже дорогим», — сказав Семен Каліка.

Нагадаємо, 20 жовтня Україна відзначає День боротьби з раком молочної залози. В усьому світі у жовтні увага прикута до проблеми раку грудей, адже саме превентивні заходи, а не лікування на пізніх, запущених стадіях, здатне знизити рівень смертності від цієї недуги.

Добавить комментарий