_DSF9199

20 жовтня, в інформаційному агентстві УНІАН відбулась прес-конференція Благодійного Фонду «Квітна», присвячена Всеукраїнському дню боротьби з раком молочної залози та зірковому проекту «Обіцяй собі берегти себе». Участь у прес-конференції взяли: засновник Благодійного Фонду «Квітна» Уріель Штерн, директор БФ «Квітна» Григорій Колодач, телеведуча Ґабріелла Массанга, бард і благодійник Семен Каліка, генеральний директор компанії «Еліо Україна» Юрій Коростильов, і підопічна Фонду Юлія Маличенко, яка бореться з РМЗ.

У рамках прес-конференції БФ «Квітна» також презентував проект, спрямований на профілактику захворювання та ранню діагностику раку молочної залози «Пішла, щоб повернутись». До проекту долучилося кілька українських організацій, співробітниці яких вже проходять обстеження молочної залози. Керівники цих компаній також були присутні на прес-конференції: меценат і засновник компанії «Векка» Семен Каліка, генеральний директор меблевої компанії «ELIO» Юрій Коростильов.

Директор Благодійного фонду «Квітна» Григорій Колодач розповів про головні напрямки діяльності Фонду: «Сьогодні єдиний тип благодійності, який працює в Україні — допомагати фінансово тим, хто вже захворів. Однак допомогти всім людям з онкологією не може жодна організація, оскільки кількість таких людей стає дедалі більшою, а лікування дуже тривале і дороге. Вихід — допомогти не захворіти.

Саме тому Фонд Квітна проводить різнобічні проекти, спрямовані на те, щоб розповісти, проінформувати, допомогти знайти місце, де можна пройти обстеження, пояснити, як правильно його провести, і зробити все можливе, щоб жінки не хворіли на РМЗ».

Григорій Колодач також звернувся до представників медіа: «Звичайно, без допомоги представників медіа ми не зможемо досягти нашої мети. На жаль, ЗМІ не завжди готові говорити про соціальні, благодійні проекти. Але стояти осторонь, поки біда не прийде у власний будинок — не вихід. Згуртована робота фонду і ЗМІ відіграє важливу роль у викоріненні раку молочної залози. Ми сподіваємося на нашу довгострокову й ефективну співпрацю».

Нагадаємо, 20 жовтня Україна відзначає День боротьби з раком молочної залози. В усьому світі у жовтні увага прикута до проблеми раку грудей, адже саме превентивні заходи, а не лікування на пізніх, запущених стадіях, здатне знизити рівень смертності від цієї недуги.

Добавить комментарий