SONY DSC

20 жовтня, в інформаційному агентстві УНІАН відбулась прес-конференція Благодійного Фонду «Квітна», присвячена Всеукраїнському дню боротьби з раком молочної залози та зірковому проекту «Обіцяй собі берегти себе». Участь у прес-конференції взяли: засновник Благодійного Фонду «Квітна» Уріель Штерн, директор БФ «Квітна» Григорій Колодач, телеведуча Ґабріелла Массанга, бард і благодійник Семен Каліка, генеральний директор компанії «Еліо Україна» Юрій Коростильов, і підопічна Фонду Юлія Маличенко, яка бореться з РМЗ.

Юлія Маліченко розповіла, як дізналася про свою хворобу: «Під час годування грудьми  я відчула біль. Це було в травні, мене направили на УЗД, яке нічого особливого не показало.  У серпні затвердіння збільшилось і я звернулась в іншу лікарню. Там мені запропонували зробити біопсію. Але лікар була молода, вона дуже хвилювалась, і я власне теж хвилювалась. Кров на аналіз, як тоді вона мені сказала, їй взяти не вдалось. Лікар сказала, що якщо крові немає то пухлина швидше за все доброякісна. Мені виписали ліки і я почала лікуватись. Але біль не минала, в листопаді пухлина збільшилась, і я вирішила поїхати в іншу клініку. Там мені зробили УЗД та елестографію, і лікаря насторожив крововідтік в області пухлини. Вона порадаила зробити біопсію.  І там мені власне поставили діагноз.

Я одразу зайшла і Інтернет, почала шукати інформацію про діагноз, що робити, яке потрібне лікування. І де на це знайти кошти. Так я натрапила на фонд Квітна. Звернулась за допомогою і на сьогодні отримала допомогу на уточнення діагнозу та лікування.

Мої батьки загинули, з чоловіком ми разом не живемо, тому я сама виховую сина і живу разом із бабусею. Мій син – це мій промінчик, моя підтримка та опора. Він завжди поруч і постійно підтримує мене, запевняє: «Мама, ми впораємось, у нас все вийде». Це мій найбільший життєвий стимул і мотиватор. Задля цього звичайно я готова пройти через усе».

Також Юлія маліченко звернулася до всіх жінок: «Я хочу звернутись до усіх жінок та дівчат, всіх, кого це може стосуватись. Ми звикли відкладати своє здоров’я на потім. Але це важливо! Не забувайте про себе. робіть самоогляди. Відчуваєте найменший дзвіночок ідіть до лікарів, не шкодуйте коштів на якісне обстеження і на хорошого лікаря. Звертайтесь до мамолога кожного року, навіть якщо Вас нічого не турбує. Це дуже підступна хвороба. Ми завжди надіємось. Що нас це омине, але не потрібно надіятись на чудо, потрібно робити все щоб не дати хворобі шансів потрапити у Ваше життя!»

Добавить комментарий