Чи можливо природнім чином навести лад у власному тілі, без пігулок і надсучасних та не дешевих засобів. Ось ідеї з 30 натуральних продуктів харчування, які, з’явившись у вашому щоденному раціоні, здатні суттєво покращити роботу організму. Передовсім слід пам’ятати про важливість очищення печінки — органу, що виконує функції фільтру.

Ми підготували топ 30 продуктів, які здатні подати печінці руку допомоги, щоб вона завжди працювала максимально ефективно, була здоровою та очищеною. Намагайтесь включати щодня у свій раціон бодай кілька з нижче перелічених продуктів, так ви щоденно будете здійснювати «прибирання» у вашому організмі.

  1. Яблука

Волокнистий пектин допомагає розчистити метали та харчові добавки, що назбирались у організмі за численні роки. Тому доцільно пригадати стару приказку «яблуко щодня. Допомагає триматись подалі від лікаря»!

  1. Артишоки

Артишоки, природно, збільшують вироблення жовчі і збагачують організм вітамінами С і К, антиоксидантами та майже 10 грамами клітковини, яка міститься  лише в одній одиниці цього продукту, тому якщо ви й досі не вплигнули у «потяг» з артишоками, час про це попіклуватись.

  1. Спаржа

Крім того, що спаржа  є одним з найкращих продуктів, які знижують негативні наслідки стресу та чудово запобігає похміллю, спаржа вважається природнім діуретиком, що допомагає з дренажем печінки.

  1. Авокадо

Авокадо зараз на вершині свого успіху. Звичайно, всі знаютиь про користь авокадо, особливо цінним він є під час сніданку у поєднанні з тостом  і є чудовим детокс продуктом. Авокадо містить глутатіон, який допомагає печінці виводити синтетичні хімікати, позбавляючи ваше тіло від небажаних токсинів.

  1. Базилік

Це чудова спеція, яка сприяє метаболічному процесу організму та виводить хімікати з крові.

  1. Буряк

Червоний овоч, що містить суміш фітохімічних речовин і мінералів, поєднання яких робить його чудовим очисником крові та очищувачем печінки. Цей продукт відомий як одне з найкращих овочів, що підвищує спортивну продуктивність, і може допомогти вам краще виконувати вправи на тренажерах з високою інтенсивністю.

  1. Бразильські горіхи

Наповнений селеном продукт, що є життєво важливим при очищенні організму від ртуті. Вони є чудовим продуктом для серцево-судинної системи, сповнені магнію, вони також важливі для вашої нервової системи.

  1. Броколі

Броколі не лише збільшує глутатіон, який допомагає печінці трансформувати токсини у форму, яку можна легко вивести з організму.

  1. Брюссельська капуста

Високий вміст сірки, що міститься у цьому продукті, допомагає видаляти токсини з крові, вона також відома високим вмістом індол-3-карбинолу, сульфорафаном та антиоксидантами. Окрім цього, вона допомагає організму боротись з раком.

  1. Капуста

Як і у брюссельській капусті, у ній також міститься високий рівень сірки, що стимулює активацію двох важливих детоксичних печінкових ферментів.

  1. Морква

Багата на глутатіон морква, є одним з найсильніших детоксичних овочів. Плюс, вона містить бета-каротини та вітамін А, чудово впливає на серцево-судинну систему та поліпшує функції імунної системи.

  1. Цвітна капуста

Як і інші великі хрестоцвіті рослини, цвітна капуста допомагає виробляти ферменти, що вимивають токсини та канцерогени, що робить її топ № 1 їжею для боротьби з хворобами.

  1. Коріандр

Ця невеличка, але дуже потужна рослина, яка допомагає мобілізувати ртуть та інші важкі метали з тканин організму, так що вони можуть приєднуватися до інших сполук і виводитися з організму.

  1. Зелень

Зелень володіє властивостями детоксикації організму та збагачує його вітаміном К.

  1. Кульбаба

Перше, що  спадає на думку пригадуючи кульбабу це бурян, але ця рослина, що росте повсюду,  має чудодійну дію на печінку шляхом черех здатність до фільтрації токсинів і відходів з крові. Доведено, що коричневий чай з цієї рослини корисний для видалення токсинів з печінки.

  1. Фенхель

Фенхель захищає печінку від шкідливих хімічних речовин, тому підживлюйте печінку, вживаючи його на вечерю.

  1. Насіння льону

Вони не лише здатні покращити ваш настрій, але ці крихітні насіння забезпечують організм клітковиною, яка допомагає зв’язати між собою  і вивести токсини з кишкового тракту. Ще краще, льняне волокно пригнічує апетит і допомагає тим, хто прагне знизити вагу.

  1. Часник

Важко переоцінити цілющі властивості часнику. Його високий вміст сірки володіє здатністю виведення токсинів з організму.

  1. Імбир

Цей чудодійний корінь покращує обмін речовин, допомагає звільнитись від  відходів і підтримує функції печінки протягом усього дня.

  1. Кале

В останні роки спостерігається тенденція до збільшення популярності цієї листкової зелені ,і це відбувається недаремно, адже кале надає комплексну підтримку всієї системи детоксикації.

  1. Лимон

Цитрусовий фрукт допомагає конвертувати токсини у водорозчинні форми, які легко виводити з організму, буквально вимиваючи з організму небажані речовини.

  1. Холодні органічні масла

До них відносяться оливкова, конопляна та лляна олії, які забезпечують ліпідну основу, здатну вбирати шкідливі токсини.

  1. Цибуля

Цибуля наповнена сірковмісними амінокислотами, які детоксикують печінку, і приносить багато користі стану вашого здоровя.

  1. Петрушка

Ця сечогінна трава підтримує плавність роботи вашої сечовивідної системи, допомагаючи виділяти токсини.

  1. Ананаси

Ці продукти володіють високою місткістю бромелаїну, травневого ферменту, який допомагає очистити кишківник, тому не забувай включати цей продукт в свій раціон. Він також містить більше вітаміну С, ніж апельсини, тому ананс здатний покращити роботу імунної системи.

  1. Шпинат

Цей популярний листковий продукт, особливо у сирому вигляді, містить велику дозу глутатіону, що допомагає організму отримати необхідний антиоксидантний ефект.

  1. Куркума

Ця  спеція, що дійшла до нас з прадавніх часів, не тільки покращує вашу пам’ять протягом, але й може допомагає зцілити від безлічі інших недуг. Куркумін, активний інгредієнт куркуми, використовується для лікування захворювань печінки та травлення в аюрведичній медицині.

  1. Горіхи

Волоські горіхи не лише чудовий інгрідієнт до страв, але й володіють високим вмістом кислого аргініну, який допомагає печінці при детоксикації аміаку, а також глутатіону.

  1. Водяний крес

Це не лише низькокалорійний продукт, але й продукт, що має високу очищаючу дію, яка допомагає вивільнити ферменти в печінці, які позбавляються від токсичного накопичення.

  1. Паростки пшениці

Ці маленькі зелені паростки відновлюють лугу в крові та є потужним детоксером та захисником печінки.

Джерело

Добавить комментарий