SOCIAL-CANCER-BORD-6000x3000_KRAVETS-1

Олена Кравець — приклад для багатьох дівчат та ідеал для багатьох чоловіків. Відома актриса студії «Квартал 95» взяла участь у соціальному проекті з боротьби з раком молочної залози «Обіцяй собі берегти себе», який ініціював Благодійний фонд «Квітна». Актриса поділилася своїми секретами краси та здоров’я.

Ви завжди чудово виглядаєте на екрані і на сцені. У чому секрет Вашої краси?

Дякую. Я працюю над цим, як кажуть. Намагаюся доглядати за собою, люблю масажі, звертаю увагу на нові технології в сфері косметології. Ну, і спорт робить свою справу, якщо вдається займатися ним регулярно.

Чи відіграє в цьому якусь роль переважно чоловічий колектив?

Думаю, так частково. Хлопці на все звертають увагу, навіть якщо роблять вигляд, що не звертають 🙂 Але мені і самій подобаються всі ці б’юті-клопоти.

Чи доводилося Вам у житті вдаватися до якихось дієт?

Ні, доводилося звертатися до дієтологів. Ось вони і навчили мене правильно харчуватися завжди. Ну, гаразд, майже завжди 🙂 А дієти я не люблю.

Чи є у Вас свій власний стиль харчування?

Сьогодні моє основне правило в їжі — «їж смачно, але мало». Помічено, що саме такої системи харчування дотримуються всі більш-менш стрункі люди. Немає обмежень за смаками і кількістю калорій, є обмеження по кількості і розміром порції. Мені так теж більше подобається жити.

Яку роль відіграє спорт у Вашому житті? Як Ви виробили свій стиль спортивного навантаження?

Спорт взагалі грає головну скрипку в прагненні до краси і діє на мене підбадьорливо. Довго віддавала перевагу йозі та пілатесу. Обожнюю їх і зараз, але тепер мене можна частіше побачити в тренажерному залі з тренером, на велосипеді або доріжці під час кардіо і на розтяжці в Студії Валерії Версальської. Хочу на поперечний шпагат сісти хоч раз у житті!

Ритм життя людини сцени досить насичений і напружений. Як Ви справляєтеся з навантаженнями? Чи є власний рецепт?

Я медитую. У листопаді минулого року познайомилася з практикою Трансцендентальної медитації, навчилася цієї простої техніки зняття стресу у справжніх майстрів і тепер ось спостерігаю, як змінюється життя.

Що для Вас означає справжній відпочинок? Як він виглядає?

Це сім’я, друзі, посиденьки, розмови, смачна їжа, бігають діти і собаки. Сміх і хороші історії. Або другий варіант — залишитися на самоті в компанії книг, фільмів, чаю та сну.

Як Ви ставитеся до свого здоров’я, чи регулярно робите медичні обстеження?

Я не великий шанувальник постійних обстежень, але є речі, які не можна ігнорувати. Мамолог, гінеколог, стоматолог — ось мій топ-лист фахівців, яких я відвідую раз на півроку.

Чи доводилося Вам зіштовхуватися з онкодіагнозом у знайомих?

Доводилося, на жаль. І, на щастя, своєчасне лікування та увага до себе дозволяє тепер говорити про ці випадки в минулому часі.

Зараз все більше молодих жінок стикаються з такою бідою. Як Ви вважаєте, чому? І чи можна цьому протистояти?

Я вважаю, в питаннях здоров’я не може бути ставлення «та, потім, коли-небудь, немає часу». Зараз немає часу на візит до лікаря, потім немає часу на життя. І, звичайно, про це потрібно говорити, розповідати, пояснювати.

Чому Ви вирішили підтримати проект з боротьби з раком молочної залози «Обіцяй собі берегти себе»?

Тому що у випадку з цим діагнозом вирішальними факторами, здатними врятувати життя, є своєчасність, обізнаність та небайдужість. Я вдячна Уріелю (Уріель Штерн — засновник БФ Квітна — прим. автора) за можливість бути корисною в цьому русі, буду сподіватися, що все не дарма!

Кілька мотиваційних слів жінкам, щоб вони любили і піклувалися про себе.

Жінки, дорогі! Подумайте, як багатьом на цій землі ви потрібні. Як необхідні ваші очі, слова, руки і серце дітям, коханим, батькам і головне — як ви потрібні всій Землі! Без вас Життя на ній не має сенсу. Згадуйте про це частіше, і обіцяйте собі берегти себе!

Добавить комментарий