ketogennaya-dieta

Кожного дня вчені, проводячи безліч досліджень, акцентують нашу увагу на шкоді неправильного харчування, яке збільшує ризик виникнення онкологічних захворювань. Але існують дієти, дотримання яких здатне уповільнити зростання онкоклітин.

Лікар Томас Сейфрід, вивчаючи розвиток ракових клітин, прийшов до висновку, що кетогенна дієта сприяє уповільненню розповсюдження онкоклітин.

Як же працює кетодієта?

Нагадаємо, що кетогенна дієта – дієта з високим вмістом жирів і помірним вмістом білків. Зниження вживання вуглеводів, під час дієти, призводить до зниження рівня глюкози, палива, яке живить ракові клітини. В наслідок чого, організм перебудовує свій метаболізм на спалювання жиру замість цукру або глюкози.

Так як ракові клітини, на відміну від здорових, мають у десять разів більше рецепторів інсуліну на їх клітинній поверхні, то проникають у глюкозу і поживні речовини з дуже високою швидкістю. Відповідно до того, як хворий продовжує споживати глюкозу в якості основного джерела живлення, ракові клітини продовжують рости та поширюватися. Не дивно, що найнижчий показник одужання у тих онкохворих, які мають найвищий рівень цукру в крові.

Разом з тим, ракові клітини не здатні метаболізувати жирні кислоти для енергії й «в’януть» у середовищі з обмеженою глюкозою або глутамином, що доводить ефективність кетодієти.

Але, не дивлячись на значні успіхи в лікуванні раку, при дотриманні хворими кетогенної дієти, лікарі-онкологи рекомендують її лише як допоміжну терапію спільно з традиційним лікуванням.

Джерело: The Truth About Cancer

Добавить комментарий