1

Співачка Тоня Матвієнко стала зіркою квітня в соціальному проекті «Обіцяй собі берегти себе», який ініціював Благодійний фонд «Квітна».

  • Що для Вас значить поняття «жіноча краса»?

В першу чергу, потрібно любити себе і частіше посміхатися. Це і є секрет жіночої краси. Якщо жінка засмучена чи незадоволена, це видно одразу, неважливо яка в тебе фігура і скільки тобі років.

Позитив, впевненість у собі – це і є жіноча краса.

  • Що Ви робите для того, щоб зберегти свою красу?

Мене надихають мої діти. Коли спілкуєшся з ними, проводиш час, бачиш їхні посмішки – заряджаєшся позитивом і впевненістю у собі.

Інколи, в деяких життєвих ситуаціях починаєш хвилюватися, переживати про свої проблеми. Але в цьому світі є так багато людей з проблемами, набагато серйознішими ніж у тебе. І коли про це згадуєш, будь-які труднощі одразу трансформуються з рівня проблем до рівня невеличких негараздів. Треба цінувати те, що у тебе є, бути вдячним за це життю. І пам’ятати про це завжди.

  • Розкажіть, будь ласка, які Ваші рецепти здоров’я і гарного зовнішнього вигляду.

Уже упродовж двох місяців я ходжу до тренажерного залу і займаюся з тренером. Для того, щоб все встигати, я розпочинаю тренування о 8:00, поки ще спить Ніна. Я встигаю приділити час собі, не забираючи його у своєї маленької доньки.

Упродовж дня п’ю багато води, і обов’язково починаю свій ранок зі склянки теплої води. Намагаюся правильно харчуватися. Раз на тиждень відвідую косметолога, це як обов’язково.

  • Чи дотримувалися Ви колись дієт?

Ні, я ніколи не дотримувалася жодних дієт. Мені пощастило, що я не дуже люблю солодке і хліб – і якихось особливих проблем із зайвою вагою ніколи не було.

Під час вагітності я помітно набрала (20 кілограмів – це для мене багато), але завдяки фізичним навантаженням мені вдалося досить швидко повернутися у форму.

  • Маленька дитина, виступи, гастролі… Чи відчуваєте Ви стрес? І як з ним справляєтеся?

Я дуже емоційна людина, і дуже яскраво реагую на різні події. В таких ситуаціях мені дуже допомагає спорт. Скинути зайві емоції у фізичній активності – це про мене.

  • А який для Вас ідеальний відпочинок?

Для мене ідеально – це відкривати новий світ. Неважливо, в Україні чи закордоном – головне – пізнавати щось нове. Я не велика прибічниця пасивного пляжного відпочинку, хоч і так релаксувати іноді теж потрібно, але це швидко набридає.

Нещодавно ми їздили в Таїланд. Я називаю цю відпустку медовим місяцем, оскільки вже рік пройшов після весілля, а десь відпочити удвох нам вдалося лише зараз.

Обожнюю проводити час із друзями. Настільні чи рухливі ігри, дружня компанія, сміх – так проведений час дуже заряджає.

  • Чи тримаєте Ви руку на пульсі щодо свого здоров’я? Відвідуєте лікарів?

Я займаюся своїм здоров’ям. Приймаю необхідні мені вітаміни. Якщо щось мене турбує, я обов’язково звернусь до лікаря, зроблю УЗД, здам необхідні аналізи. Відповідально ставлюся до свого самопочуття і здоров’я. Адже моїй родині потрібна здорова мама, дружина, донька.

SOCIAL-CANCER-BORD-6000x3000_MATVIENKO-PREVIEW-1

  • Чи відвідували Ви раніше мамолога?

Під час вагітності лише перевіряла молочну залозу. Крім цього, до мамолога не зверталася. А дарма. Уже на найближчий час у мене запланована консультація.

  • Як ви ставитися до пропаганди здорового способу життя і регулярного обстеження?

Це дуже здорово! Хоч незалежності України уже майже 27 років, але у світі на цю проблему більше звертають увагу і більше рятують жінок від смертельних випадків від раку молочної залози. Серед моїх друзів, шкода, але занадто пізно зверталися до мамолога, коли вже хвороба прогресувала дуже активно.

У нашій свідомості є знання про обов’язковість відвідання стоматолога, гінеколога, терапевта. А ось груди ми свої чомусь не перевіряємо. Вони рідко дають про себе знати, і ми про них не думаємо, поки не заболить. А це вкрай неправильно. Обов’язково на рівень з гінекологом треба ставити мамолога – і не боятися, не відкладати, не махати рукою, а йти і обстежуватися.

Банально, але дуже велика кількість жінок навіть білизну неправильно підбирає, що також негативно впливає на жіноче здоров’я.

  • З якими думками Ви погоджувалися взяти участь у проекті «Обіцяй собі берегти себе»?

Сподіваюся, хтось зверне увагу на рекламу і я комусь допоможу. Навіть почну з самої себе.

  • Скажіть декілька мотиваційних слів для жінок.

Напевно, любов до себе в першу чергу і проявляється в турботі про своє тіло, про свій організм, про своє здоров’я. Не можна на 100% віддаватися лише родині, дітям і чоловікові. Обов’язково піклуйтеся про себе! Це починається з зовнішнього вигляду, здоров’я, настрою. Навіщо чоловікові нездорова жінка, а дітям — нездорова мама?

Якщо Ви вже погано почуваєтесь – обов’язково підіть до лікаря і обстежтеся.

Якщо Ви ніколи не перевіряли груди – заплануйте візит просто на завтра і сходіть, не чекайте, поки виникне проблема, краще її попередити.

Добавить комментарий