kaplej-pri-allergii-ambrozii-01-e1450090570959

Весна, яку більшість з нас люблять і чекають з нетерпінням, може бути справжнім кошмаром для людей з сезонною алергією на цвітіння. На жаль, вилікувати алергію неможливо, але «зняти» неприємні симптоми, або значно зменшити їх прояв все ж можна.

Найбільш ефективним засобом традиційно залишаються антигістамінні препарати, але також, лікарі-алергологи рекомендують:

Уникати години-ПІК.

Найбільша кількість пилку «гуляє» в повітрі з 6 до 10 ранку і з 6 до 10 вечора. Тому, повернувшись додому після вечірньої прогулянки промийте ніс солоним розчином, прийміть душ та покладіть у прання вуличний одяг.

Відпочивайте та розслабляйтеся.

Лікарі відзначають, що люди, які знаходяться в стресовому стані частіше й довше страждають від алергії. Надмірні психологічні й фізичні навантаження збільшують рівень кортизолу в організмі, який, у свою чергу, посилює алергічну реакцію.

Вживайте вітаміни.

Краще за інших з алергією справляються магній, вітаміни С і D. Магній знижує тонус м’язів та знімає набряки, сприяючи відновленню нормального дихання. Сильний антиоксидант, вітамін С, пригнічує не лише віруси, але й алергічні реакції в організмі. Сонячний вітамін D сприяє підняттю імунітету.

Робіть прибирання.

Разом з пилом в приміщенні осідає ще й пилок. Прибрав подразника – усунете симптоми алергії.

Підтримуйте правильну вологість.

Комфортний для організму людини рівень вологості – 35-60%. Нижче цього рівня – пересихають слизові дихальних шляхів, вище – розмножуються грибки, які здатні викликати алергію.

Джерело: Ivona

Добавить комментарий