бахмут-црб

До соціального проекту «Обіцяй собі берегти себе» долучилось чергове місто  — Бахмут, Донецької області. На запит Бахмутської центральної лікарні було надіслано вісім плакатів, які були розташовані у медичній установі. Відтак, до жінок цього міста з населенням понад 77 000 жителів, вчергове звернуться зірки проекту з закликом: «Сходи до мамолога – збережи життя»!

Засновник БФ «Квітна» — Уріель Штерн зазначив, що принципово важливою віхою діяльності проекту є поширення соціальної реклами у регіонах України, адже саме українки з маленьких міст найменш проінформовані про ранні ознаки недуги, методи профілактики та діагностики. «Нашою метою є попередити кожну українську жінку про важливість ранніх оглядів молочної залози, адже в усьому світі така практика дозволяє рятувати життя жінки у 95%»  — додав він.

«За 2017 рік в онкологічному відділенні КЗОЗ «Бахмутська ЦРЛ»  виявлено 41 випадок раку молочної залози, з них 3-4 стадії — 14 жінок. В кабінеті лікаря мамолога прийнято за 2017 рік — 1147 жінок, з них  у 7 жінок виявлено рак молочної залози. Завдяки своєчасному інформуванню жіночого населення: виявлення на ранніх стадіях захворювання молочної залози сприяють на благополучний результат лікування», — наголошує завідувач жіночої консультації Бахмутської ЦРЛ Павленко Жанна Миколаївна.

Нагадаємо, наприкінці 2017 року БФ «Квітна» звернувся до Кабінету міністрів України з проханням підтримати проект «Обіцяй собі берегти себе», відтак, КМУ надав дорученням місцевим та регіональним медичним установам долучитись до соціальної кампанії  боротьби з раком молочної залози. Про намір долучитись до проекту вже повідомило 18 медичних установи з різних куточків України, а плакати соціальної реклами «Обіцяй собі берегти себе» вже розміщено у містах Покровськ та Лиман.

Загалом у 2017 році соціальна реклама «Обіцяй собі берегти себе» вже була розміщена в Києві, Дніпрі, Івано-Франківську, Житомирі, в Херсонській області та в місті Херсон, в Харківському обласному центрі онкології, а також в Одеській, Тернопільській, Хмельницькій областях. У цьому році соціальна реклама «Обіцяй собі берегти себе» вирушила до 11 міст України.

Добавить комментарий