Nedosyipanie-osobenno-vredno_shutterstock_43923661

Вчені Університету Мічигану вважають, що порушення режиму сну й хронічні «невисипання» можуть бути причиною розвитку раку молочної залози.

Згідно з висновками фахівців порушення сну згубно впливає на вироблення гормону мелатоніну, який продукується шишкоподібною залозою головного мозку. Саме цей гормон регулює цикл сну, та знижує рівень естрогену, чим пригнічує ріст пухлин в організмі.

До таких висновків експерти дійшли після ряду досліджень на маммосферах – штучно вирощених пухлинах зі стовбурових ракових клітинах.

Дослідження показали, що здоровий сон не тільки попереджає розвиток онкозахворювань, а й позитивно впливає на лікування вже хворих на рак людей.

За словами вчених мелатонін виробляється тільки вночі, коли людина спить. Денний відпочинок не може компенсувати брак нічного, так як при світлі гормон не виробляється.

Також лікарі відзначають, що порушення сну може викликати й ряд інших захворювань, таких як: атеросклероз, серцево-судинні захворювання, психологічні розлади, цукровий діабет, ожиріння та зниження імунітету.

Джерело: health info

Добавить комментарий