квітна_дніпро

До соціального проекту «Обіцяй собі берегти себе» вже вдруге поспіль долучилось місто  Дніпро. Цьогоріч на запит місцевого департаменту охорони здоров’я було надіслано 90 плакатів соціальної реклами «Обіцяй собі берегти себе», яка має на меті популяризувати профілактику та ранню діагностику патологій молочної залози. Плакати вже розташовані у 12 центрах первинної медико санітарної допомоги та у 78 амбулаторіях міста.

«Ситуація з захворюванням жінок на рак молочної залози в Дніпропетровському регіоні залишається напруженою. Рівень поширеності патології у місті становить 47,1 на 100 тис. населення обох статей, що перевищує середній показник в Україні — 37,2 та світовий показник 25-30 на 100 тис.» — говорить в.о. директора Департаменту охорони здоров’я Дніпровської міської ради Юлія Віклієнко, — «Лише в Дніпропетровській області кількість осіб, які захворіли на рак молочної залози у 2017 році становила 1300 випадків, а у місті Дніпрі – 456».

Серед основних факторів захворюваності на онкологію молочної залози очільниця Дніпровського департаменту охорони здоров’я назвала: спадковість; генні мутації під впливом навколишнього середовища; спосіб життя. Разом з тим рівень виявлення раку молочної залози у жінок в Україні вона оцінила як  незадовільний.

«Основними напрямками діяльності медицини, спрямованої на покращення  показників лікування жінок з раком молочної залози залишається  своєчасна діагностика захворювання», — наголошує Юлія Віклієнко, —  «На теперішній час своєчасна діагностика раку молочної залози може бути забезпечена за рахунок: проведення активної санітарно-освітньої роботи серед жінок щодо профілактики та своєчасної діагностики раку; інформованості жіночого населення про найбільш поширену онкологічну патологію візуальної локалізації та можливість самодіагностики передпухлинних, пухлинних захворювань молочної залози; проведення скринінгової мамографії серед груп ризику населення».

Нагадаємо, минулого, 2017 року БФ «Квітна» у співпраці з Дніпровською міською державною адміністрацією вже були розміщено п’ять бігбордів упродовж місяця на території міста.

Засновник БФ «Квітна» — Уріель Штерн зазначив, що принципово важливою віхою діяльності проекту є поширення соціальної реклами у регіонах України, адже саме українки з маленьких міст найменш проінформовані про ранні ознаки недуги, методи профілактики та діагностики. «Нашою метою є попередити кожну українську жінку про важливість ранніх оглядів молочної залози, адже в усьому світі така практика дозволяє рятувати життя жінки у 95%»  — додав він.

Наприкінці 2017 року БФ «Квітна» звернувся до Кабінету міністрів України з проханням підтримати проект «Обіцяй собі берегти себе», відтак, КМУ надав дорученням місцевим та регіональним медичним установам долучитись до соціальної кампанії  боротьби з раком молочної залози. Про намір долучитись до проекту вже повідомило 18 медичних установи з різних куточків України, а плакати соціальної реклами «Обіцяй собі берегти себе» вже розміщено у містах Покровськ, Бахмут, Лиман та Тернівка.

Загалом у 2017 році соціальна реклама «Обіцяй собі берегти себе» вже була розміщена в Києві, Дніпрі, Івано-Франківську, Житомирі, в Херсонській області та в місті Херсон, в Харківському обласному центрі онкології, а також в Одеській, Тернопільській, Хмельницькій областях. У цьому році соціальна реклама «Обіцяй собі берегти себе» вирушила до 11 міст України.

Добавить комментарий