foto_lekarstvo_ot_raka_najdeno_noterucom

Американські вчені з’ясували, що статини підвищують ефективність хіміотерапії при лікуванні раку крові. Такого висновку науковці дійшли, провівши ряд випробувань на мишах з лімфолейкозом.

Статини – група препаратів, що знижують рівень холестерину та жирів у крові та використовуються для попередження атеросклерозу й інших серцево-судинних захворювань.

У ході експерименту, вчені вводили мишам з лімфолейкозом лікарський засіб групи статинів (симвастатин) та протипухлинний препарат (венетоклакс).

Випробування показали чудові результати. У піддослідних зменшилася лімфома, а тривалість виживання значно збільшилася.

Вчені також проаналізували результати лікування у людей хворих на лімфоцитарний лейкоз, які проходили курси хіміотерапії та одночасно приймали препарати групи статинів. Рівень одужання у цих пацієнтів був значно вищим, аніж у хворих, що не приймали препарати для зниження холестерину. Науковці також відмітили, що вірогідність повної ремісії у них в 2,7 рази вища.

Лікарі-онкологи вважають, що якщо клінічні дослідження продемонструють однаково високу ефективність на всіх хворих, то використання статинів у лікуванні онкології може розпочатися дуже швидко, так як ці ліки ухвалені FDA й мільйони людей ними вже давно лікуються.

Джерело: MedicalXpress

Добавить комментарий