88

Речовина, яка міститься в спеції карі, здатна уповільнити ріст новоутворень у молочних залозах і посилити ефективність ліків.

Зі слів вчених Каліфорнійського університету, протиракові властивості ароматної приправи допоможуть створити нові методи лікування в боротьбі з онкологією, пише MailOnline.

Вчені провели ряд досліджень на мишах із застосуванням куркуми. Згідно з дослідженнями, хімічна речовина куркумін, яка надає куркумі жовтий колір, уповільнює ріст ракових клітин молочних залоз і ракових клітин у крові шляхом припинення їх розмноження. Після лікування у гризунів значно зменшилися пухлини в розмірах.

Науковці вважають, що відкриття може привести до нових методів лікування.

Дослідники застосовували на піддослідних широко-вживані лікарські засоби спільно з куркуміном. Лабораторні тести показали, що препарати стали значно ефективнішими, а побічні ефекти зменшилися.

Вчені називають результати досліджень «несподіваними» й тепер сподіваються розробити препарати на основі куркуміна для лікування онкології.

Як працює куркумін?

У потоці крові куркумін зв’язується з подвійною специфічною тирозинкіназою 2 (DYRK2) блокуючи тим самим швидкий розподіл онкоклітини й прогресування хвороби.

На жаль, звичайне вживання спецій під час їжі не дає такого результату, так як властивості куркуміна нейтралізуються шлунковим соком.

«Для того, щоб куркумін став ефективними ліками, його потрібно модифікувати, щоб він міг потрапити в кровообіг і залишатися в організмі достатньо довго. Таким чином він буде націлений на боротьбу з раком. Як їжа, приправа дуже швидко виштовхується з організму, – стверджує доктор Сура Банерджі. – Через різні хімічні недоліки, самого куркуміну може бути недостатньо, щоб повністю вилікувати рак у людей».

Хімічна речовина куркумін ефективна в боротьбі з раком молочної залози й раку крові.

Раніше вважали, що куркумін найбільш продуктивний у тандемі з різними ферментами, але коли він прикріплюється до DYRK2, його ефективність підвищується в 500 разів.

Співавтор досліджень Джек Діксон зазначив: «Наші результати показали несподівану здатність куркуміна справлятися з важким тричі негативним раком молочної залози та мієломами. Тепер наше основне завдання – розробка хімічної сполуки, яка зможе націлюватися на DYRK2 у пацієнтів з цими видами раку».

Дослідники об’єднали куркумін з карфілзомібом – препарат, показаний для лікування пацієнтів з множинною мієломою. Поєднання цих двох речовин призвело до загибелі більшої частини онкоклітин, при цьому здорових клітин майже не торкнулися. Ці результати в майбутньому дозволять створити більш дієвий препарат з меншою кількістю побічних ефектів.

Добавить комментарий