vitamin-d-testing-market-730x430

Нові дослідження, надані Бразильськими вченими Національного інституту раку, підтвердили взаємозв’язок між рівнем вітаміну D в організмі жінки й виникненням раку молочної залози. Згідно з останніми даними, нестача «сонячного» вітаміну особливо небезпечна для жінок у постменопаузі, оскільки може викликати рак грудей.

Дослідники НІР Бразилії вважають, що приблизно 12,4% жінок протягом свого життя захворіють на РМЗ. Цей вид онкології найпоширеніший серед представниць прекрасної статі й особливо часто зустрічається у них в період постменопаузи.

Крім вікових змін до факторів ризику традиційно відносять надлишкову вагу, а останнім часом ще й нестачу вітаміну D в організмі.

На початку 2018 року японські вчені провели дослідження взаємозв’язку рівня вітаміну D з РМЗ. Згідно з отриманими даними, жінки з високими показниками «сонячного» вітаміну в організмі значно рідше хворіли на рак молочної залози, у порівнянні з піддослідними з низьким рівнем вітаміну D.

Аналогічні дослідження провели і вчені Бразилії в кінці літа 2018 року. Вони проаналізували медичні дані 627 жінок у віці 45-75 років і дійшли висновку, що сонячні ванни в «правильний час» можуть запобігти виникненню раку молочної залози у жінок.

Джерело: MedicalNewsToday

Добавить комментарий