02

Київський міський Центр громадського здоров’я та Благодійний фонд «Квітна» підписали Меморандум про співпрацю.

Метою співпраці є координація зусиль, спрямованих на підвищення обізнаності про профілактику, ранню діагностику та ефективне лікування раку молочної залози в Україні.

«Підписання Меморандуму про співпрацю з Київським міським Центром громадського здоров’я є важливим кроком. Консолідувавши зусилля громадськості, фондів, організацій різного рівня та держави можливо досягти значних результатів у інформуванні жінок та знизити рівень захворюваності, а також смертності від раку молочної залози. Адже більшість наших захворювань походять саме від необізнаності та страху звернутись до лікаря», — наголосив Григорій Колодач, директор Благодійного фонду «Квітна».

«Онкологія у жінок — це сьогодні проблема не лише дорослих жінок, нерідко дівчат 25-35 років. І на першому місці — рак молочноі залози, і в Україні — це кожна 10-а жінка. Це страшно, але виліковно! На початкових стадіях — у 95% випадків. Тому, будь-які спільні зусилля громади, влади і медичної спільноти, що спрямовані на поінформованість та заохочення дівчат і жінок дбати за власне здоров‘я — є головною метою співпраці у сфері громадського здоров‘я. Яскравим прикладом є підписання Меморандуму та погодження Плану спільних дій між Київським міським Центром громадського здоров‘я та Благодійним фондом «КВІТНА», — зазначила в.о. директора КМЦГЗ Олена Лукашевич.

Добавить комментарий