IMG-716a69c24a495ad8fc969e651dc25787-V

Запорізька область долучилася до проекту «Обіцяй собі берегти себе», і стала дванадцятою за рахунком областю-учасницею проекту. Зусиллями обласної адміністрації було надруковано та поширено у місті та області соціальну рекламу, яка спрямована на збереження здоровя українок та ранню діагностику патологій молочної залози.

За даними Національного канцер-реєстру минулого року діагноз «рак молочної залози» почули понад 13 тисяч жінок. Померло – майже шість з половиною тисяч. Тоді як профілактика та рання діагностика в усьому світі вже сьогодні рятують життя жінкам у 95% випадках.

Саме попередити недугу, а не лікувати її на пізніх стадіях поставив собі за мету засновник БФ «Квітна» Уріель Штерн. Він переконаний, що Україна повинна бути у числі кращих європейських практик щодо запобігання раку молочної залози та покращити показник виживаності до 95% замість нинішніх 50%.  Він також зазначив, що на шляху до цієї мети принципово важливою віхою є поширення соціальної реклами у регіонах України, адже саме українки з маленьких міст найменш поінформовані про ранні ознаки недуги, методи профілактики та діагностики. «Нашою метою є попередити кожну українську жінку про важливість ранніх оглядів молочної залози, адже в усьому світі така практика дозволяє рятувати життя жінки, яка комусь є матір’ю, сестрою, дружиною — берегинею свого роду»,  — додає він.

IMG-3a0f2df9c28123264b7b9d9eaec2d6db-V

Наприкінці 2017 року БФ «Квітна» звернувся до Кабінету міністрів України з проханням підтримати проект «Обіцяй собі берегти себе», відтак КМУ надав дорученням місцевим та регіональним медичним установам долучитись до соціальної кампанії  боротьби з раком молочної залози. Про намір долучитись до проекту повідомили медичні працівники з 21 міста, що знаходяться у різних куточках України, а плакати соціальної реклами «Обіцяй собі берегти себе» вже розміщено у містах Покровськ, Бахмут, Лиман, Тернівка, Дніпро.

Загалом у 2017 та 2018 роках соціальна реклама «Обіцяй собі берегти себе» вже була розміщена в Києві, Дніпрі, Івано-Франківську, Житомирі, в Херсонській області та в місті Херсон, в Харківському обласному центрі онкології, а також в Одеській, Тернопільській, Хмельницькій та Київській областях. Ще понад десять міст долучились до проекту цьогоріч та розмістили соціальну рекламу у своїх населених пунктах.

Добавить комментарий