SOCIAL-CANCER-BORD-6000x3000_PINTOSEVYCH-2

«Відведи маму, сходи з дружиною, розкажи сестрі»  — так закликають відомі чоловіки України своїх співгромадян у соціальній рекламі, покликаній побороти високу смертність від раку молочної залози в Україні. Відтепер така соціальна реклама буде розміщуватися в освітніх установах по всій території України.

Завдяки сприянню Міністерства освіти України, у відповідь на лист від БФ «Квітна» сотні освітніх установ звертаються до фонду, щоб отримати соціальну рекламу та розмістити її у своїх закладах.

«Жінки з раком молочної залози у 50% звертаються до лікаря на пізніх, занедбаних стадіях, коли допомогти жінці вже вкрай складно, і коли для неї особисто це дуже виснажливо: як у плані здоров’я, так і в плані коштів.  Причиною пізніх звернень, на мій погляд, є два фактори: відсутність інформації про проблему та її профілактику, та відсутність мотивації у жінки. Тому ми поєднали у проекті «Чоловіки проти раку» два фактори – інформування та мотивація, адже така турбота чоловіка, без сумніву, здатна врятувати життя жінки!», — наголошує засновник БФ «Квітна» Уріель Штерн.

Він також додає, що розміщення такої соціальної реклами серед освітніх закладів є вагомим кроком на шляху до подолання високої смертності від раку молочної залози в Україні, адже звичку турбуватись про своє здоров’я та здоров’я своїх рідних потрібно формувати з юного віку, як це роблять у розвинених країнах світу, де працюють спеціальні програми, ефективність яких доведена роками.

Раніше лікар-хірург вищої категорії, хірург-мамолог Київського міського клінічного ендокринологічного центру, Заслужений лікар України, керівник проекту «Здоров’я молочних залоз», член Європейської Асоціації Медичних Онкологів (ESMO), почесний член Пенсильванського університету (США) – Ігор Ковальчук наголошував на важливості інформаційно-просвітницьких програм саме для дівчат, починаючи з десятилітнього віку: «Станом на сьогодні у нас сформувалась культура вимірювання артеріального тиску та його контролю для запобігання інсультам, ми також вже звикли робити кардіограму, щоб уникнути інфарктів, то культури догляду за молочною залозою у нас немає. Як наслідок, ми маємо у нашій лікарській практиці пацієнток , котрі звертається до мамолога вперше, коли вже щось турбує. Про догляд за молочною залозою та контролем стану її здоров’я слід говорити з дівчатками у віці від 10 років, привчаючи до самогообстеження та щорічних оглядів у лікаря мамолога».

БФ «Квітна» висловлює вдячність усім працівникам освіти, які відгукнулись на заклик та долучились, кожен відповідно до своїх можливостей до проекту, а також подяку Міністерству освіти України за сприяння. Лише за останні 10 днів надійшло понад сотня запитів, і практично у кожному з них йшлось про актуальність та важливість теми збереження та профілактики здоров’я, більшість освітніх установ також ініціювали проведення відкритих уроків та лекцій, присвячених темі профілактики:

«Відчуваючи відповідальність за життя і здоров’я наших жінок, просимо Вас надати матеріли соціальної реклами «Чоловіки проти раку: відведи маму, сходи з дружиною, розкажи сестрі» для проведення просвітницької діяльності та профілактичних заходів  серед особового складу  Харківського національного університету Повітряних Сил Збройних Сил України», — звертається начальник медичної служби Харківського національного університету  Повітряних  Сил імені Івана   Кожедуба полковник  медичної служби.

«Дякуємо Вам за ініціативу. Від себе особисто: чому б не розробити такі постери для чоловіків — вони також мають піклуватися за своє здоровꞌя! Враховуючи статистику, в рамках ідеї гендерної рівності треба  приділяти увагу проблемам обох статей! Дякую Ми сильні, ми переможемо!», — заступник директора з навчально-виховної роботи Балаклійської філії Комунального закладу «Харківська гуманітрано-педагогічна академія» Харківської обласної ради Наталія Камардаш.

Висловлюємо вдячність  кожному за небайдужість, саме такі відгуки надихають представників благодійних організацій продовжувати кропітку повсякденну роботу!

Добавить комментарий