d3b9d5bf7abae88559dceb38bb5cf028

До святкових застіль у нашій країні звикли готуватися особливо ретельно, столи ломляться від кількості і різноманітності страв. Переїдання у Новий рік загрожує як мінімум нетравленням, також може запалитися підшлункова залоза, загострюються хронічні захворювання шлунково-кишкового тракту.

Як уникнути отруєння і прийти в себе після святкування

На наступний день після застілля треба дати організму відпочинок і посидіти на очисній монодієті. Найбільш дієві – кисломолочні продукти, коричневий рис і овочі.

Окрім того, через переїдання (а також недосипання і алкоголь) може постраждати шкіра. Тому після свят нам потрібна подвійна доза вітаміну С і Е, а також гіалуронова кислота, яка допоможе зволожити епідерміс. Фруктові маски для обличчя (наприклад, з використанням ківі, апельсина, лимонного соку), сироватки і пілінг просто необхідні.

Алкоголь

У новорічні і різдвяні свята кількість випитих алкогольних напоїв б’є всі мислимі й немислимі рекорди. Тому після свят потрібна спеціальна «реабілітація» для організму. Щоб очистити організм від алкоголю і токсинів, протягом дня-двох потрібно пити якомога більше чистої негазованої води. Вона активізує роботу нирок і вимиває з організму шлаки й токсини.

Нейтралізувати негативний вплив алкоголю допоможе фізична активність, контрастний душ, а також вживання курячого бульйону, кисломолочних продуктів, огіркового чи капустяного розсолу.

Сон

Під час новорічних канікул ми найчастіше переходимо на нічний спосіб життя: пізно лягаємо і пізно встаємо. Така зміна режиму збиває біоритми. Як результат – різке зниження працездатності, підвищена стомлюваність, проблеми з концентрацією уваги.

Щоб повернутися до норми почніть вставати по сигналу будильника за кілька днів до повернення на роботу. При цьому кожен день встановлюйте сигнал на півгодини раніше. Тоді ранній підйом в перший робочий день не буде таким болючим. Також правильний режим сну нормалізує травлення та тиск, а також нормалізує всі системи організму.

Розслабитися та відновитися після свят допоможе ароматна ванна або лазня з додаванням морської солі, ефірних олій лаванди та цитрусових.

 

Джерело: КорреспонденТ

Добавить комментарий