Screenshot_2

Українські медики та IT-шники зробили ще один крок у боротьбі з онкологією – розробили програму, яка за допомогою міжнародних протоколів рекомендує, які обстеження та аналізи треба пройти при підозрі хвороби, і за кілька кроків може з певною вірогідністю повідомити ризики онкозахворювання. Скористатися цією програмою можуть усі охочі безкоштовно.

«Перша і друга стадії онкології виліковні. Чим раніше діагностована проблема, тим краще. Час може бути глобальним у вирішенні тактики лікування», – стверджує хірург-онколог НІР Сергій Зайцев. Тому Національний Інститут Раку розробив інтернет-анкету, заповнивши яку кожний охочий може з’ясувати свої ризики.

Також на допомогу оперативній діагностиці українські медики і програмісти створили програму Doctoright, що покроково допомагає виявити проблему.

«Якщо ми розглянемо рак легень, то там буде комп’ютерна томографія, за результатами якої пацієнт отримує типовий висновок. Він вводить результати висновку і програма починає його проводити далі», – розповідає співзасновник програми діагностування Doctoright, IT-спеціаліст Юрій Головач.

Програма перевірить поставлений діагноз на відповідність кільком міжнародним протоколам з діагностики і лікування онкології, далі пацієнт побачить наступний крок.

Програма охоплює найпоширеніші хвороби: рак молочної залози, рак легень та гінекологічні хвороби у жінок.

Також хворий може відправити дані обстеження обраному лікареві з іншого міста України.

«Програма допомагає перевірити пацієнтам чи дійсно у них такий діагноз, або ж є якась помилка», – про можливості додатку розповідає співзасновник діагностичної програми Doctoright, хірург-онколог Юрій Кондрацький.

Андрій Семиволос, менеджер з розвитку програми діагностування Doctoright, вважає, що додаток допоможе привчити українське населення користуватися послугами лікарів та проходити профогляди, щоб уникнути онкологічного захворювання, а у випадку виявлення хвороби зумовить хворого якнайшвидше розпочати лікування.

Розробники планують доповнювати діагностування інших видів онкозахворювань і очікують зворотної реакції користувачів.

 

Джерело: ФАКТИ ICTV.

Добавить комментарий