2

Разом з весною на вулицях столиці «розквітли» плакати соціальної реклами «День М» від Благодійного фонду «Квітна». Фонд закликає українок виділити у своєму календарі День М – один день у році, який рятує життя. Ініціативу фонду вже вкотре підтримав столичний муніципалітет і посприяв розміщенню соціальної реклами у Києві. Плакати можна зустріти у центрі міста, на виїздах зі столиці, а також у підземці Києва.

День М –це час  коли ти приділяєш всього один день у році профілактиці свого здоров’я: робиш необхідну діагностику грудей, відвідуєш лікаря мамолога, піклуєшся про себе. Всього один день у році, який рятує життя та оберігає твій спокій.

На жаль, тема високої смертності від раку молочної залози в Україні і досі актуальна. Навіть зараз, в еру інформаційного буму, є люди, котрі не знають про профілактику цієї страшної хвороби та втрачають здоров’я. Лише один крок, один день у році, може суттєво виправити ситуацію та покращити статистику. Адже в Україні щороку діагноз рак молочної залози чують понад 15 тисяч жінок, і, на жаль, близько семи тисяч помирають. Це майже 50%. Тоді як рак молочної залози можна вилікувати у 95% випадків, і світова практика це доводить. Все, що для цього потрібно – рання діагностика та вчасне лікування.

«Ми постійно аналізуємо інформацію від наших підопічних і від жінок, які звертаються за допомогою, і бачимо, що й досі на заваді вчасній діагностиці стоять страх, незнання та нівелювання проблеми загалом, мовляв, зараз це не на часі, ось після звіту, після проекту, після, після, після… А іноді після наступає вже надто пізно, коли лікування дороге і довготривале. Тому ми вирішили вчергове звернутись до українок і сказати: не відкладайте на потім, це всього один день, але він рятує життя і дарує спокій та впевненість! Відкладіть нагальні справи і відвідайте мамолога», — закликає засновник БФ «Квітна» Уріель Штерн.

1 3

Нагадаємо, вперше  БФ «Квітна» звернувся до КМДА у квітні 2017 року з проханням поширити соціальну рекламу щодо профілактики раку молочної залози вулицями столиці. Відтоді, упродовж вже двох років, столичний муніципалітет підтримує ініціативи фонду та ширить вулицями міста соціальну рекламу, яка закликає жінок вчасно звертатись до лікаря мамолога і берегти своє життя.

Добавить комментарий