000ffc88-500

Лікарі з Національного інституту онкології США врятували життя пацієнтці з термінальною стадією раку молочної залози за допомогою експериментального методу лікування.

У 52-річної американки Джуді Перкінс розвинулася агресивна форма раку грудей, з якою неможливо було впоратися за допомогою звичайної терапії. Метастази розійшлися по всьому тілу, в печінці утворилася пухлина розміром з тенісний м’яч.

За прогнозами лікарів, жити жінці залишалося кілька місяців.

Відзначається, що спочатку онкологи проаналізували клітини пухлини й виявили в них генетичні мутації, які роблять пухлину «видимою» для імунної системи.

Потім вони взяли у пацієнтки лейкоцити й відібрали ті з них, які були здатні атакувати ракові клітини. А потім в лабораторії збільшили їх кількість до 90 мільярдів і ввели знову в організм жінки. Усього за кілька тижнів пухлини були знищені. Після процедури минуло два роки, за які хвороба так і не повернулася.

Лікарі підкреслюють, що це експериментальна методика, протестована лише на одній пацієнтці, й потребує подальших досліджень. Вони сподіваються, що такий підхід може виявитися порятунком для багатьох людей.

 

Джерело: The Telegraph

Добавить комментарий