WYkyQv2ndieq2EvjWdwT.r695x430

З 29 липня 2019 року в Україні стартує кампанія щеплень проти дифтерії і правця для дорослих. Про сьогодні на брифінгу повідомила очільниця МОЗ Уляна Супрун.

Дифтерія — це гостре інфекційне захворювання з повітряно-крапельним механізмом передачі, яке характеризується місцевим фібринозним запаленням (переважно слизових оболонок ротоглотки) та явищами загальної інтоксикації з переважним ураженням серцево-судинної та нервової систем.

«В Україні рівень вакцинації дуже низький. Коли ми прийшли в МОЗ, було 20% вакцинованих, зараз кількість вакцинованих підвищилася до 65%, але нам потрібно щоб було 95%», — розповідає Міністр охорони здоров’я. – «Проти дифтерії мають вакцинуватися не лише діти, а й дорослі. Діти вакцинуються на другому місці життя, четвертому, шостому, в вісімнадцять місяців і у шість років. Потім від шістнадцяти років ми дорослі повинні вакцинуватися кожні десять років від дифтерії та правця».

Також Уляна Супрун нагадала, що в літній період особливо важливо бути вакцинованим, оскільки в цей час частіше трапляються травмування й збільшуються випадки потрапляння інфекції до організму через подряпини та порізи.

«Ми закликаємо всіх українців поспілкуватися зі своїм сімейним лікарем або терапевтом, щоб дізнатися коли останній раз ви були щеплені проти дифтерії і правця. І, як потрібно, знову вакцинувалися. Оскільки єдиний захист проти дифтерії та правця – це щеплення», – звернулася до всіх українців Міністр.

Джерело: ЕСПРЕСО

Добавить комментарий