5 (1)

Українське видавництво «Моноліт-Bizz» випустило нову книгу Таіс Золотковської «Червона сукня моєї тіткі», де 10% від вартості кожної проданої одиниці за акційним посиланням будуть спрямовані до Благодійного Фонду «Квітна» на порятунок українок від раку молочних залоз.

 

Акція діє лише за цим посиланням: https://bizlit.com.ua/ua/detskaja-literatura/chervona-suknja-mojei-titonky.html?utm_source=partner&tracking=kvitna

«Червона сукня моєї тітки» — книжка, яка надихає на життя, вчить приймати всі його прояви, навіть біль і втрати, навіть те, що нам не підвладне. Проживати кожен день, мов останній, не втрачаючи жодної дорогоцінної миті. Адже кращий час для того, щоб бути щасливим, — зараз.

mockups-design.com

Книжка написана вільним віршем про жінку, яка живе з раком молочних залоз. Письменниця називає її своєю тіткою, але реальний прототип героїні — її старша подруга Аня Сільвер, американська поетеса і професорка англійської літератури, померла у 2018 році. «Під час листування ми обмінювалися книжками. Я відправила їй «Подвиг» Набокова, вона мені надіслала свою збірку віршів. Ми дружили на відстані, — розповідає Таіс Золотковська. — І я розуміла, що це стосунки тут і зараз, адже в Ані була четверта стадія раку молочної залози. Кожен наш лист міг стати останнім, тому мав особливу вагу».

mockups-design.com

Аня Сільвер народилася у США, але має українське та швейцарське коріння, а батько її родом з Харкова. Вона викладала в Університеті Мерсера в Джорджії, коли у 2004 році лікарі повідомили їй діагноз. За словами Таіс Золотковської, відчуття цінності часу допомогло Ані Сільвер прийняти рішення не зволікати з давньою мрією — не тільки викладати літературу, а й самій писати. Після оголошення діагнозу Аня Сільвер прожила 14 років, встигнувши стати мамою і письменницею, видавши чотири збірки поезії і постійно підтримуючи співтовариство жінок, хворих на рак. Як поетеса, вона здобула популярність у США і стала стипендіаткою Ґуґґенгайма в 2018 році, а також здобула нагороду «Автор року в Джорджії».

mockups-design.com

Окрім придбання книжки «Червона сукня моєї тітки» за акційним посиланням, допомогти врятувати життя жінок, які зараз проходять лікування раку грудей, можна на сайті Благодійного фонду «Квітна» всього в кілька кліків, натиснувши «Допомогти».

Добавить комментарий