YR_0306_Kvitna_fund_Auction_materials_production_M_6000x3000

Калитянська об’єднана територіальна громада київської області долучилась до всеукраїнської інформаційної кампанії «День М». Відтак,  соціальна реклама, яка покликана мотивувати жінок до  проведення щорічних оглядів у мамолога, зявиться у шести населених пунктах, що входять до громади.  Інформаційні матеріали вже розміщені у Семиполківській селищній раді, Калитянській селищній раді і Калитянській медичній амбулаторії, Заворицькій медичній амбулаторії та у Мокрецькому фельдшерському пункті. Загалом чисельність населення громади становить понад 13 000 осіб.

В Україні щороку діагноз рак молочної залози чують понад 15 тисяч жінок, і, на жаль, близько 7 тисяч помирають. Це майже 50%. Тоді як рак молочної залози можна вилікувати у 95% випадків, і світова практика це доводить. Все, що для цього потрібно – рання діагностика та вчасне лікування. Лише один крок, один день у році, може суттєво виправити ситуацію та покращити статистику.

IMG-a4d36e49b14cc941cbc00e10c6681338-V

«Ми постійно аналізуємо інформацію від наших підопічних та від жінок, які звертаються за допомогою, і бачимо, що й досі на заваді вчасній діагностиці стоять страх, незнання та нівелювання проблеми загалом, мовляв: зараз це не на часі, ось після звіту, після проекту, після, після, після… А іноді після наступає вже надто пізно, коли лікування дороге і довготривале. Тому ми вирішили вчергове звернутись до українок і сказати: не відкладайте на потім, це всього один день, але він рятує життя і дарує спокій та упевненість!», – наголошує засновник БФ «Квітна» Уріель Штерн.

IMG-613a14fbdb581025ff0e98707c1b9cdc-V

Нагадаємо, що інформаційна кампанія БФ «Квітна» «День М» – мотивує жінок виділити один день у році для відвідування лікаря мамолога. «Це час  коли ти приділяєш всього один день у році профілактиці свого здоров’я: робиш необхідну діагностику грудей, відвідуєш лікаря, піклуєшся про себе. Всього один день у році, який рятує життя та оберігає твій спокій», – закликає соціальна реклама.

Вперше  БФ «Квітна» звернувся до органів державної влади у квітні 2017 року з проханням поширити соціальну рекламу щодо профілактики раку молочної залози вулицями столиці. Відтоді, упродовж вже двох років соціальна реклама поширюється Україною та закликає жінок вчасно звертатись до лікаря мамолога і берегти своє життя.

Добавить комментарий