22

Нещодавно в Києві пройшла конференція «Кнопка благодійності для фондів» за участю представників благодійних, громадських організацій та фінансового сектору. Захід відбувся 19 листопада о 10:00 у приміщенні «Інформатор» від «Арена Сіті».

Участь у заході взяли:

Катерина Одарченко —голова Інституту Демократії та розвитку «Polita», Президент Української Асоціації GR спеціалістів, засновниця міжнародної консалтингової компанії SIC Group;

Уріель Штерн — БФ “Квітна”;

Катерина Жук — ГО “Charity Tuner”;

Михайло Аршевський – радник президента Асоціації з юридичних питань.

04

Сьогодні рахунок благодійного фонду в Україні може містити понад 28 цифр, які необхідно обов’язково правильно ввести, навіть якщо людина планує пожертвувати всього 20 гривень.

При цьому благодійним фондам заборонено приймати гроші на картки з короткими та звичними реквізитами. Банкомати, термінали, системи онлайн-банкінгу мають спеціальні кнопки для швидкого перерахування грошей лише для дуже обмеженої кількості фондів, хоча перевірених та важливих організацій в Україні значно більше.

Все це значно обмежує можливості для отримання мікроплатежів для чисельної кількості благодійних фондів в Україні. А саме мікроплатежі формують основну масу зібраних коштів, від яких залежить чиєсь життя та здоров‘я.

Сформовані перспективи та пропозиції:

1. Кнопка благодійності для фондів — це можливість перераховувати кошти швидко через банкомат, термінал, системи онлайн-банкінгу.

2. Подолання монополії та забезпечення рівного доступу усім перевіреним благодійним фондам для створення кнопки благодійності та платежів через SMS.

3. Простий пошук за назвою фонду у системах онлайн-банкінгу

4. Можливість отримати банківську картку для благодійного фонду з короткими та звичними реквізитами.

Зараз критично важливо забезпечити благодійним фондам України комфортні та цивілізовані умови для роботи і збору коштів, як це відбувається у найрозвиненіших країнах світу.

Продовження діалогу та подальші практичні кроки можуть відбуватися за посиланням.

Ми відкриті до співпраці!

01 03 15 16 20 21 22 24 25 26 28 29 30

Добавить комментарий